Legendarni Strikan zauvijek s navijačima Hajduka

Park Za sva vrimena bogatiji je za još jednu legendu hajdučkog univerzuma, a riječ je Špiri Guberini, neponovljivom glumcu uz čije su likove odrastale generacije. Njegova privrženost i ljubav prema Hajduku najbolje je sažeta u izjavi: „Želio bih živjeti vječno da mogu i dalje ‘drukati’ za Hajduka“.

 Njegovo ime u Park upisali su članovi Društva prijatelja Hajduka Šibenik, a pločicu s imenom Špira Guberine preuzeo je njegov sin Boris koji je samo zbog toga stigao iz Zagreba.

-       DPH Šibenik organizira i sudjeluje u nizu akcija kroz cijelu godinu, što humanitarnih, što akcija učlanjivanja po cijeloj županiji. Uz to smo odlučili da je pravo vrijeme da upišemo ime legende našeg grada u park Za sva vrimena iz zahvalnosti za sve što nam je prenio svojim ulogama, započeo je predsjednik DPH Šibenik Marijo Bura.

Nakon same ideje navijači iz Šibenika vrlo brzo su stupili u kontakt s obitelji.

-       Obitelj je bila pozitivno iznenađena i bilo im je posebno drago što se netko sjetio i na ovaj način odati počast njihovom ocu. Najviše od svega govori gesta Borisa Guberine koji je isključivo zbog svečanosti na kojoj je upisano ima u Park stigao iz Zagreba, nastavio je Bura.

Na svečanosti u Parku Boris se zahvalio svim navijačima i podijelio uspomene koje ga vežu uz oca.

-       Prije svega se osjećam zahvalno i privilegirano, a osjećao sam i neku obavezu prema tati da budem tu. Svi su ga voljeli, svima je bio drag i posebno mi je drago da ste ga na ovaj način učinili besmrtnim, emotivno je rekao sin Špira Guberine Boris.

Veza Hajduka i Špira Guberine trajala je dugo, a posebno je zapečaćena ulogom Strikana u Velom mistu.

-       Posebno je zanimljiva anegdota da on nije bio predodređen za glumiti Strikana. I baš ta uloga ga je proslavila. Njegov odnos sa Smojom i cijelom pričom oko Velog mista je sigurno bio jedan dodatan magnet za Hajduk i ljubav prema njemu, zaključio je Boris s povezanošću svoga oca s Hajdukom.

Špiro Guberina je svoje mjesto u srcu navijača Hajduka odavno zauzeo sjajnom interpretacijom Strikana u Velom misto, a sada će i zauvijek ostati upisan među njima u parku Za sva vrimena, zahvaljujući navijačima iz Šibenika.

Svi navijači Hajduka koji žele svoje ime upisati u Park to mogu učiniti na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.