Lucija Zaninović osvojila broncu na Europskim igrama u Bakuu

Splićanka Lucija Zaninović osvojila je u Bakuu na Europskim igrama brončano odličje i 14,4 boda u borbi za plasman u Rio 2016 s kojima će i dalje zadržati, točnije povećati svoje veliko vodstvo na olimpijskim i svjetskim rang ljestvicama.

Konkurencija je u taekwondou na europskim igrama strahovito jaka, gotovo dvostruko jača nego na Europskom prvenstvu jer se dvije susjedne kategorije spajaju u jednu, a pravo dolaska u Baku imalo je samo 14 najboljih sa olimpijskih rang ljestvica plus domaćin i jedan sportaš s pozivnicom. U Lucijinoj kategoriji do 49 kilograma tako su bez odličja ostale cure poput Brigitte Yague, velike Španjolke koja u karijeri ima 15 najvećih odličja sa olimpijskih igara te svjetskih i europskih prvenstava od čega čak osam zlata kao i Francuskinje Yasmine Aziez drugoplasirane na svjetskim ljestvicama.

U borbi za Rio Lucija sada ima 322 boda, čak 97 više od drugoplasirane  Aziez, 120 bodova više od trećeplasirane Brigitte Yague ili što je još važnije 143 boda više od sedmog mjesta koje ne vodi prema Brazilu…..

Lucija je u prvom kolu bila uvjerljiva protiv Slovakinje Pavkove koju je pobijedila 14:2, u četvrtfinalu je poražena od aktualne brončane sa svjetskog prvenstva iz Čeljabinska, Srpkinje Tijane Bogdanović rezultatom 1:2 da bi potom dobila priliku izboriti se za broncu kroz repasaž. U prvoj borbi nadvisila je Belgijanku Indru Craen 7:3, a potom i odličnu Mađaricu Ivett Gondu s 9:1…..

Nakon tri naslova prvakinje Europe, brončanih odličja na svjetskom prvenstvu, olimpijskim igrama i svjetskom kupu Luciji Zaninović je ovo sedmo veliko odličje na pet različitih vrsta natjecanja……

Lucija Zaninović - Terezija Pavkova (SVK) 14:2

Lucija Zaninović - Tijana Bogdanović (SRB) 1:2

repasaž za broncu:

Lucija Zaninović - Indra Craen (BEL) 7:3

Lucija Zaninović - Ivett Gonda (HUN) 9:1