Nada rutinirano do pobjede!

Unatoč dosta izmjenjenom sastavu  splitska momčad upisala je sigurnu i uvjerljivu pobjedu nad mladom i ambicioznom momčadi Zagreba. Već nakon 16. minuta igre ragbijaši Nade stekli su prednost 19:0 i dali do znanja gostima da će prigodu za eventualnim iznenađem na Starom placu morati tražiti neki drugi put. Goste je načeo zgoditkom Marin Vlajčević, u 8. minuti, nakon neopreznosti zadnje linije obrane gostiju.Luka Rosso, siguran iz pretvaranja za vodstvo Nade  7:0. Dvije minute potom snažni Ondini bio je nezaustavljiv za obranu gostiju, uz novo pretvaranje Rossa 14:0. Ivan Miljak, tiha, moćna radilica Nade,  postiže treći zgoditak domaće momčadi u 16. minuti za vodstvo 19:0. Unatoč sigurnom vodstva Nade, mlada momčad Zagreba hrabro pokušava parirati splitskoj momčadi. Odlučnost i hrabrost im se isplatila u 21. minuti kada Rešković zgoditkom završava vrlo dobro izrađenu akciju gostiju te smanjuje vodstvo Nade 19:5. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

 

Nada ponovno kvalitetnije otvara nastavak susreta. U 46. minuti Marijančević uspješno završava akciju splićana, postiže zgoditak kojeg ponovno pretvara Rosso 26:5. Sve nade gostiju da se održe u susretu potopio je čvrsti Juraj Popović koji postiže dva zgoditka, najprije u 54. a zatim u 62. minuti. Do kraja utakmice Nada potpuno kontrolira igru te preko Perića u 71. Markića u 77. uz danas vrlo preciznog Rossa stiže do konačnih 50:5. 

Unatoč prilično izraženom porazu pohvalili bi  htijenje i volju gostujuće momčadi. Zagrebaši su veći dio susreta prilično organizirano i hrabro pružali otpor jačoj, kvalitetnijoj i iskusnijoj domaćoj momčadi.

Današnji susret u Splitu između Nade i Zagreba mnogo više od pobjede splitske momčadi biti će upamćen po jednom zaista rijetkom i nesvakidašnjem događaju u hrvatskom ragbiju. Na Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama prvi put u povijesti hrvatskog ragbija sva tri suca na utakmici seniorskog Prvenstva Hrvatske bile su žene. Petra Drušković, Margarita Mratović i Franćeska Pleština na ovaj lijep i simboličan način ušle su u povijest hrvatskog ragbija.

Pred splitskom momčadi sada je ogled s najvećim konkurentom za naslov, momčadi HARK Mladosti. Obje momčadi izuzetno motivirane iščekuju subotnji derbi u Zagrebu, borbu za startnu jedinicu i prednost u doigravanju na proljeće.