Nada slavila u ragbijaškom derbiju na Starom placu

RK Nada  Split – HARK Mladost Zagreb  14:10 (14:10)

Igralište Ragbi kluba Nada (Stari plac)  Gledatelja: 300

Nada: Perlain 5,Čulić, Boko, Perić, Jelavić-Mitrović,  Čorić 5, Đurović, Popović, Vuletić, Rosso 4, Vlajčević, Rudić, Burazin, Plazibat, Antić, Borozan, Bibić, Grubišić, Jurčević, Kodžić, Olujić, Žunić i Marjančević.

Mladost:M. Slaviček, Stipić, Biškić 5, Buljac, Sekulić,Dumančić, K. Slaviček, A. Galić, Bunić, Jurišić 5, Muhoberac, Ivanković, Stojanovski, D. Galić, Peršić, Šarić, Brečić, Oxenham, Fišić, Dominko.

Nakon velike borbe po vrućem i sparnom vremenu ragbijaši Nade zasluženo su pobijedili momčad Mladosti. Očekivano tvrda utakmica, mnogo prekida i neprisiljenih pogrešaka na obje strane. Važnost utakmice kao da je sputavala igrače da pokažu sve svoje vještine i znanja očekivana za dvije najkvalitetnije  hrvatske ragbijaške momčadi. Sami početak utakmice nagovještavao je istinski sportski  spektakl. Obje momčadi ušle su u utakmicu žustro i beskompromisno.  Već u 5. minuti zbog  ozljeda igru napuštaju Jelavić Mitrović i Boko, u momčadi Nade, a mijenjaju ih Borozan i Jurčević. 

Energija pršti na sve strane. Gosti nešto spretniji u otvaranju uz polaganje Biškića i pretvaranje Jurišića stižu u 10. minuti do vodstva 0:7. Nakon samo tri minute Nada uzvraća preko Čorića i Rosa  te izjednačava na 7:7. Igra se brzo uz mnogo snažnih duela. Nada preko snažnog Perlaina u 18. minuti dolazi u vodstvo koje potvrđuje Rosso za 14:7. Igra se vrlo čvrsto i odgovorno u oba smjera ali bez rezultatskih promjena. Nik Jurišić pred sam kraj poluvremena iz kaznenog udarca smanjuje na 14:10.

U nastavku bilo je vidljivo da su obje momčadi žrtve tempa u prvom poluvremenu. Velika vrućina i „težak zrak“ usporili su kretnje igrača tako da smo 40 minuta gledali rovovsku borbu na sredini igrališta bez većih uzbuđenja. Igralo se uglavnom između linija 22 metra čekajući na eventualnu pogrešku protivnika. Bilježimo tek dvije prilike iz kazni za goste (Jurišić 58. i 68. minuta) te također prigodu Nade u 72 minuti koju je promašio Rosso. Na kraju pritisak gostiju nakon nekoliko vezanih tehničkih pogrešaka domaćih igrača. Na žalost gostujuće momčadi i njima je zadrhtala ruka neposredno pred prostorom zgoditka Nade. Na kraju ostao je nepromijenjen rezultat iz prvog poluvremena 14:10 za Nadu. Teško ostvarena ali vrlo vrijedna pobjeda za splitske ragbijaše na početku nove natjecateljske sezone.

 

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

 

Foto: Maja Prgomet