Najavljen novi okršaj Oxforda i Cambridgea u Splitu

Splićani su i ove godine domaćini jedne od najpoznatijih veslačkih regata – trinaeste po redu međunarodne regate Sveti Duje. U Spinutu će 4. svibnja svoja vesla ukrstiti sveučilišne ekipe, a legende Oxforda, Cambridgea i Splita odmjerit će svoje snage sljedeći dan, 5.svibnja na splitskoj Rivi. Prijave za ovu međunarodnu veslačku regatu su u tijeku i očekuje se još veći broj hrvatskih fakulteta i međunarodnih sveučilišta. Svakako, zvijezde regate Sveti Duje su i ove godine najpoznatije posade svijeta, veslači Oxforda i Cambridgea.

Veslači ovih ekipa s nestrpljenjem očekuju dolazak u Split jer to je jedino mjesto na svijetu gdje se održava revanš popularnog The Boat Race-a. Ovogodišnji pobjednik Oxford dolazi sa svih 8 članova prve posade, takozvanog blue boat-a, uključujući osvajača zlatne i srebrne olimpijske medalje, Malcom Howarda. Njihov kapetan Alex Davidson poručuje kako se vesele dolasku u Split s obzirom na fantastičan prošlogodišnji doživljaj koji vjeruju da će se ponoviti i ove godine.

Veslači Cambridgea su također oduševljeni organizacijom i gostoprimstvom u Splitu, no ove godine je njihov primarni cilj dobiti utrku u Splitu i revanširati se za događaj na londonskoj Temzi. Upravo stoga će biti zanimljivo pratiti ovaj sveučilišni dvoboj na regatnoj stazi u Spinutu, a ništa manje dinamično zasigurno neće biti ni na splitskoj Rivi.

- Svi smo jako uzbuđeni zbog sudjelovanja na Međunarodnoj veslačkoj regati Sveti Duje. Dovodimo iskusan tim, svih 8 članova prve posade, uključujući Malcom Howarda, osvajača olimpijske zlatne i srebrne medalje. Prošle godine je utrka bila fantastična što očekujemo i ove godine - kazao je Alex Davidson, kapetan Oxforda

- Veselimo se odličnoj utrci na ovogodišnjoj splitskoj regati te smo iznimno zahvalni organizatorima na njihovom predivnom gostoprimstvu prijašnjih godina i prilici za ponovno utrkivanje s našim najvećim rivalima - riječi su Georgea Nasha, kapetana Cambridgea.