Najboljim kondicijskim trenerom Hrvatske proglašen kondicijski trener taekwondo kluba Marjan Igor Graovac

Kondicijski trener taekwondo kluba Marjan Igor Graovac proglašen je najboljim kondicijskim trenerom Hrvatske. Suradnja između Igora i taekwondo kluba Marjan traje još od 2013. godine kada je radio sa blizankama Anom i Lucijom Zaninović u olimpijskom ciklusu za Rio 2016. godine, a nastavila se kroz cikluse Tokio i Pariz gdje je radio sa svim uzrasnim kategorijama kluba, a između ostalog i sa osvajačima svjetskih, europskih i olimpijskih odličja Mateom Jelić, Tonijem Kanaetom, Lenom Stojković, Paškom Božićem, sestrama Duvančić...

Nastavak je to prepoznatljivosti stručnog tima taekwondo kluba Marjan koji svoj sustav gradi na izvrsnosti cijelog tima, od doktora, fizioterapeuta, kondicijskih trenera pa do taekwondo trenera.

Pored Igora Graovca klub je prepoznat u brojnim izborima te je tako najbolji trener Hrvatske dva puta proglašen Toni Tomas, jednom je najbolji trener Hrvatske Veljko Laura, a čak pet puta su najbolje sportašice Hrvatske u izboru HOO-a bile Ana Zaninović, Matea Jelić i Lena Stojković. Fascinantan je podatak da je posljednje četiri godine najbolja sportašica Hrvatske članica taekwondo kluba Marjan. Dvije godine zaredom Matea Jelić i nakon toga dvije godine zaredom Lena Stojković. Upravo su njih dvije proglašene i najboljim sportašicama Hrvatske u izboru SN-a.

Veseli činjenica kad je trud i rad prepoznat od strane struke na razini Hrvatske, ali i kad se tvoj trud prepozna u vlastitom gradu koji slovi za najsportskiji grad na svijetu. Toni Tomas je najbolji trener grada Splita bio čak deset puta, a Veljko Laura tri puta dok su brojni sportaši i treneri kluba kao i sam klub primili godišnje nagrade grada Splita na svečanoj sjednici gradskog vijeća što je jedno od najvećih priznanja koje ti Split može uručiti.

Izvrsnost u svakom pogledu stručnog rada je ono što je taekwondo klub Marjan dovelo do ove razine gdje je danas, a da bi tu i ostao klub je počeo postepeno u trenere uvoditi bivše i sadašnje vrhunske sportaše te su se u kadrovskom smislu već afirmirali Ana Zaninović i Lovre Brečić, a vjerujemo da će se timu u bližoj budućnosti priključiti i Toni Kanaet koji je na kineziologiji usmjerio smjer kondicijskog trenera i sa svojim taekwondo znanjem će moći dosta pomoći u budućnosti.