Nakon 13 godina PH u boksu na Gripama

U organizaciji Splitskog boksačkog saveza (BK Marjan, BK Pit Bull, BK Split) u Splitu će se od 8. do 11. svibnja održati pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u boksu za seniore. Najavljen je nastup svih najboljih hrvatskih boksača, a očekuje se tijekom četiri dana vrlo atraktivnog natjecanja gotovo 100 boksača iz 54 hrvatska kluba.

Poseban je značaj ovog događaja činjenica da će u Splitu Prvenstvo biti održano nakon 13 godina, pa će najatraktivnije hrvatske, ali i boksače iz domaćih klubova, u najjačoj konkurenciji nakon ovog vrlo dugog razdoblja uživo moći vidjeti i splitska publika.

Brojna će atraktivna imena sudjelovati na ovoj najjačoj hrvatskoj boksačkoj priredbi, a među najzvučnijima vrijedi istaknuti sljedeću četvorku:

1. Filip Hrgović (preko 91 kg), BK Leonardo Zagreb - jedan od najboljerangiranih svjetskih amaterskih boksača;

2. Marko Čalić (do 91 kg), BK Pula - petoplasirani sa Svjetskog prvenstva za seniore u Kazahstanu (2013.);

3. Josip Bepo Filipi (do 91 kg), BK Zlatna Rukavica Zadar - srebrni s Mediteranskih igara u Turskoj (2013.);

4. Hrvoje Sep (do 81 kg), BK Leonardo Zagreb - jedan od najboljerangiranih svjetskih amaterskih boksača.

 

Splitska će publika imati prigodu vidjeti i dvadesetak domaćih boksača, među kojima trojica ističu posebne kandidature za odličja:

1. Marin Mindoljević (do 91), BK Marjan Split, petoplasirani s posljednjeg Svjetskog juniorskog prvenstva u Armeniji (2012.), brončani s posljednjeg seniorskog Prvenstva Hrvatske;

2. Josip Granić (preko 91), BK Joker Split - petoplasirani s posljednjeg Svjetskog juniorskog prvenstva u Armeniji (2012.);

4. Mate Rudan (do 69), BK Pit Bull Split - aktualni prvak Hrvatske.

 

Borbe će prva tri dana (od četvrtka do subote) u maloj dvorani Sportskog centra Gripe početi od 16 sati, program finala planiran je za nedjelju od 11 sati. Ulaz će na svaki dan Prvenstva biti besplatan.

 

U nedjelju, tijekom finalnih borbi, splitskim boksačkim olimpijcima Splitski boksački savez uručit će posebna priznanja za razvoj splitskog i hrvatskog boksa. Laureati su: Darko Dukić, Marko Tomasović, Vedran Đipalo i Martin Tadić (prvi sudac koji je sudio na Olimpijskim igrama).