Naš Hajduk kupio 2000 novih dionica: Ovršeni dužnik Igor Štimac više nije dioničar Hajduka!

U Zagrebu je danas održana usmena javna dražba na kojoj je ponuđeno 2.000 (0,37%) dionica Hajduka, a koje je Naš Hajduk kupio za 123.600 eura te se popeo na 30,49% dionica Kluba.

Naime, navedeni paket dionica je bio u rukama Igora Štimca, čija je imovina radi neplaćenih dugova ovršena. Iznos koji je uplaćen za dionice ide izravno na račun vjerovnika.

Navijači su tako postali vlasnici novoga paketa dionica, koji uz povećanje vlasničkog udjela, ima i snažnu simboličku vrijednost.

- Kao i dosad pratili smo situaciju s dionicama Hajduka i iskoristili priliku da povećamo svoj vlasnički udio. Ovaj paket dionica manji je od onih koje smo prethodno kupovali, ali za navijače i članove Kluba ima veliku simboliku jer smo ovom kupovinom raskinuli i zadnju sponu Igora Štimca s Hajdukom uklonivši ga s liste dioničara Kluba. Riječ je o osobi koja je svojedobno prijetila Torcidi i koja je dugi niz godina sustavno blatila, vrijeđala, omalovažavala i izrugivala navijače te obezvrjeđivala ideju poštenog, transparentnog i članskog Hajduka, rekao je predsjednik Našeg Hajduka Dino Marković.

Ovo je trenutak za prisjetiti se generacija Torcide predvođenih pokojnim Pavom Grubišićem-Čabom, koji se prije gotovo dvadeset godina suočio sa Štimcem rekavši mu: “Evo ti čekić, pa sad mene udri! Ja sam vikao 'Uprava odlazi' i jedan sam od onih koji radi tebe ne idu na stadion, ajde sad, udari mene, a ne momke iz Torcide koji nemaju niti dvadeset godina.”

-  Ovom kupnjom dionica simbolično smo pokazali Torcidin prkos. Ne bi to bilo moguće da tisuće navijača i članova u prethodnim godinama nisu svojim donacijama dale ogroman doprinos da Hajduk postane i zauvijek ostane naš, članski klub. U periodu kada ubrzano privodimo kraju desetogodišnji projekt otkupa Hajdukovih dionica pozivamo sve navijače da se pridruže svojim donacijama, te da svoje ime u vječnosti zapišu uz Hajduk Za sva vrimena, naglasio je tajnik Našeg Hajduka Tomislav Milardović.

Svi postojeći donatori na svoj mail dobili su poziv da donacijom podrže potez izbacivanja Igora Štimca iz vlasničke strukture Hajduka, a svi ostali imaju priliku pridružiti se velikoj navijačkoj priči i već s 20 eura rezervirati svoje mjesto podno Poljuda, za sva vrimena, na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.