Od ponedjeljka svi na Split 3 !

Ljubav ovdašnjih žitelja svih generacija prema malome nogometu nije nikakva tajna. Na male branke, na velike, dva na dva, tri na tri, četiri na četiri...Nema veze kako, bitno je druženje, ali i da se lopta kotrlja. Po mogućnosti, da se i otkotrlja u suparničku mrežu. Dolaskom ljetnih dana ta se ljubav manifestira u organizacijama brojnih malonogometnih turnira diljem Splita i Dalmacije. Torcida kup najveći je i najpopularniji među njima, no atraktivan mali nogomet ne igra se samo na igralištu uz Vukovarsku ulicu. U sjeni tog natjecanja, nekako potiho i nenametljivo, priprema se organizacija petog po redu tradicionalnog Turnira na male branke "Split 3" koji se održava na igralištu u Getaldićevoj 35, poviše "Vile Velebita".

Koliko ovaj turnir privlači pažnje dovoljno govori činjenica da je njime tijekom prethodna četiri izdanja prodefiliralo ukupno preko 1000 igrača u 250 ekipa. Među ostalima, nastupali su sadašnji igrač Hajduka Filip Bradarić te brojna poznata imena splitskog malog nogometa poput Duje Bajrušovića. Organizatori, koji se zahvaljuju pokrovitelju Gradskom kotaru Split 3 na podršci, i ove godine očekuju veliki odaziv, kako po broju prijavljenih, tako i po broju gledatelja. Pekara Vučević dolazi braniti naslov, a nastupaju i lanjski finalisti Zabranjeni te trećeplasirana Garaža Pujanke.

Kotizacija po ekipi iznosi 250 kuna, a organizatori su pripremili i novčane nagrade za prve tri momčadi, kao i pehare, medalje te statue za najboljeg igrača i najboljeg strijelca turnira. Prijave se primaju zaključno do nedjelje 27. srpnja 2014. u 19 sati, a ždrijeb je sat vremena kasnije na igralištu na kojemu će se turnir i održati. Turnir započinje dan kasnije, u ponedjeljak 28. srpnja. Utakmice će se igrati svakodnevno od 18 sati, a očekuje se kako će se dnevno igrati četiri utakmice. Uoči finalne utakmice na rasporedu je, kao i lani, revijalna utakmica ŽNK Marjan.

Pravila:

- igra se loptom broj 4 po sistemu 4 na 4, do 3 zamjene, 2 x 15 minuta "šporke" igre
- nema auta, korneri se izvode normalno
- nakon petog prekršaja unutar jednog poluvremena svaki sljedeći je penal s branke na branku
- grubi start ili nesportsko ponašanje kažnjava se s 2 min kazne, a isti igrač može ući nakon isteka kazne, osim ako pri isključenju nije zaradio crveni karton
- sude suci iz Udruge za mali nogomet Split

Nagradni fond:
1. mjesto - 5.000 kuna + pehari i medalje
2. mjesto - 3.000 kuna + pehari i medalje
3. mjesto - 1.000 kuna + pehari i medalje
- statua za najboljeg igrača turnira
- statua za najboljeg strijelca turnira

Prijave i informacije možete dobiti na brojeve telefona:

091/ 892 48 99 - Duje Biuk
091/ 949 59 01 - Hrvoje Šerić
098/ 173 03 92 - Matija Cota