Održan 1. Međunarodni turnir tenisača u kolicima – Split Open 2022.

Austrijanac Josef Reigler pobjednik je 1. Međunarodnog turnira tenisača u kolicima - Split Open 2022., koji je održan na splitskim Firulama.

Reigler je u finalu pobijedio Splićanina Svena Maretića sa 6-3, 6-1. Austrijanac, koji je 35. igrač na ITF ljestvici je slavio i u konkurenciji parova zajedno s Maretićem porazivši u finalu hrvatsko-slovački par Anto Joksić - Jozef Felix sa 2-1 u setovima (6-3, 4-6, 10-7).

Split Open -2022. je održan u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog saveza tenisača u kolicima, Športskog saveza osoba s invaliditetom grada Splita i teniskog kluba osoba s invaliditetom "Split 2020".

Bio je to turnir Futures serije na kojem je nastupilo 15 tenisača u kolicima iz Austrije, Italije, Slovačke i Hrvatske.

"Super sam zadovoljan jer su reakcije na organizaciju odlične. Pobjednik Reigler, koji je obišao cijeli svijet, a igrao je i na paraolimpijskim igrama, rekao je da smo fantastično organizirali turnir," kazao je Maretić koji je osim što je nastupio, bio i glavni organizator i pokretač turnira.

"Hvala svima koji su stali uz ovaj projekt, od Grada Splita do mog matičnog sportskog saveza za invalide. Nadam se i vjerujem da je ovo tek početak," poručio je Maretić.

Foto: Luka Mladinić