Održana 1. regata Kupa Dalmacije 2015.

Nakon tjedan dana odgode zbog vremenskih neprilika, odnosno orkanske bure, u subotu je na Spinutu započela veslačka sezona prvom regatom Kupa Dalmacije - Memorijalom "Zlatko Celent". 

U organizaciji Veslačkog saveza Dalmacije i Hrvatskog veslačkog kluba Gusar na regatnoj stazi nastupilo je preko 300 natjecatelja iz 12 dalmatinskih klubova koji su odveslali ukupno 35 utrka u različitim kategorijama, te tako započeli utrku za bodovima i lov na pehar Kupa Dalmacije. Sunčano i toplo vrijeme privuklo je zavidan broj posjetitelja, koji su došli bodriti svoje veslače.

Memorijalnu utrku, koja je dobila ime po Gusarovom veslaču Zlatku Celentu su veslali juniorski dvojci bez kormilara, umjesto seniora kao što je to do sada bio običaj. Slavili su veslači Jadrana ispred veslača Gusara.

U juniorskim kategorijama dominirali su veslači Jadrana iz Zadra, osvojivši ukupno 101 bod. Među kadetima i seniorima je najbolji bio HVK Gusar, sa osvojenih 52 boda za kadete i 32 boda za seniore.

U ukupnom poretku Kupa Dalmacije nakon prve regate u vodstvu je VK Jadran Zadar sa 144 boda, a slijede ih splitski klubovi Gusar i Mornar sa 140 odnosno, 126 bodova.

Druga regata Kupa Dalmacije održat će se u Šibeniku, u subotu 28.3.2015. godine.

Pogledajte atmosferu u našoj galeriji.