Otac nazvao kćer po Hajdukovoj navijačkoj skupini i upisao njeno ime u park Za sva vrimena

Poznat je datum nove svečanosti dodjele zahvala donatorima u projektu Za sva vrimena koja će se održati 21. kolovoza u Parku na Poljudu.

U otkupu se već mjesecima ruše rekordi, što posljedično dovodi do toga da je u Parku ispod zapadne tribine Poljuda sve manje mjesta.

Za to jedno manje pobrinuo se navijač Hajduka iz Dublina, Vladimir Makarić, koji je u park Za sva vrimena odlučio upisati svoju kćer. Brojni navijači već su upisali svoju djecu, ali Makarićev slučaj je specifičan jer njegova se kćer zove - Harlow Torcida.

-  Kod odabira imena za jedno ime smo se složili u sekundi, a što se tiče drugog, moja djevojka Triona je govorila da joj je ime Torcida bilo zanimljivo sve dok nije došla u Split i vidjela more Hajdukovih i Torcidinih murala. Naravno, tada joj je sve bilo jasno, a ona i dan danas svim prijateljima kaže da sam ju prevario jer sam djetetu dao ime po navijačkoj skupini. Međutim, sad joj je drago jer zna o čemu se radi i koliko to meni znači, prepričava veseli Vladimir.

Ime u Parku kćerkice kao i svakom roditelju i hajdukovcu jako mu puno znači.

-   Upisivanje male u park mi znači svemir. Hajduk je od prvog dana bio moje nerođeno dijete za koje se trebalo boriti u svakom pogledu, a danas imati kćer i vidjeti njezino ime u tematskom parku je ispunjenje snova, priča dalje Vladimir koliko mu znači ime kćeri u navijačkom Parku.

Njegova kćer tako se priključila desecima Torcidinih podružnica koje se već nalaze u parku Za sva vrimena.

Vladimir s obitelji živi u Irskoj, ali s Hajdukom je, kako tvrdi, povezan na brojne načine.

-  Utakmice gledam preko Hajduk Digital TV-a, ako tamo ima prijenos ili preko YouTubea ili preko online streamova. Pokrivam sve moguće frontove. Inače, utakmice Hajduka se naveliko gledaju u Living Roomu, jednom od pubova u centru Dublina. Što se tiče dolazaka u Split, nažalost nisam bio u Hrvatskoj posljednje četiri godine, sve do finala Kupa protiv Rijeke. Odsad pa ubuduće mi je u planu poći do Splita barem jednom godišnje, a svi se nadamo da ćemo ove godine izboriti grupnu fazu Konferencijske lige pa ćemo odraditi i neko europsko gostovanje, zaključio je navijač Hajduka iz Dublina.

Svečanost dodjele zahvala donatorima u parku Za sva vrimena sve je bliže i navijači imaju prilike zbog produženja roka do 7. kolovoza prikupiti potreban iznos za ime u parku kako bi ono već u kolovozu bilo postavljeno i ostalo uz Hajduk zauvijek.

Svi oni koji žele već sada osigurati svoje mjesto to mogu učiniti mjesečnom donacijom od 150 kuna na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.