Otvoren mural u čast legendarnog Frane Matošića

Povodom 68. rođendana Torcide i 100 godina rođenja legendarnog kapetana Hajduka Frane Matošića, danas je u Ulici bana Josip Jelačića svečano otkriven mural ovoj istinskoj legendi Bijelih.

Inicijatori izrade murala su Frane Dražen Spain, unuk Frane Matošiča i Boris Vrdoljak Mandeta, autor buduće knjige o Frani Matošiću.

Za splitskog Hajduka je odigrao 739 susreta, u kojima je postigao 729 pogodaka postavivši time nenadmašiv rekord kluba u broju nastupa i broju postignutih pogodaka. Za "bile" je igrao u 16 sezona, a prvi put je zaigrao za klub 12. svibnja 1935. godine protiv sarajevske Slavije (10:1) s manje od 17 godina, te nastup obilježio s tri pogotka.  cvvxxxccvvvvfvfalPovodom  68. rođendana Torcide i 100. godina rođenja legendarnog nogometaša Hajduka, Frane Matošića, danas je u Ulici bana Josipa Jelačića u Splitu predstavljen oslikani mural igračke veličine Bijelih. Inicijatori izrade murala su Frane Dražen Spain, unuk Frane Matošića i Boris Vrdoljak Mandeta, autor buduće knjige o legendarnom kapetanu.U povodu 68. rođendana Torcide i 100. godina rođenja legendarnog nogometaša Hajduka, Frane Matošića, javnosti je danas u Ulici bana Josipa Jelačića u Splitu predstavljen oslikani mural igračke veličine Bijelih. Inicijatori izrade murala su Frane Dražen Spain, unuk Frane Matošića i Boris Vrdoljak Mandeta, autor knjige o legendarnom kapetanu.

Pročitajte više na Dalmacija Danas: www.dalmacijadanas.hr/svecano-otvoren-mural-u-cast-legendarnog-frane-matosica © dalmacijadanas.hr