Padobranski gušti iznad Sinja

Ovih dana, nebom iznad Sinja vlada padobranska groznica poznata kao Kroatien Boogie 2016. Po drugi put, njemačka škola padobranstva My SkyConcept organizira padobranske skokove iznad sportskog aerodroma Piket kojim se koristi Aeroklub Sinj i okolni aero klubovi.

Kao i prošle godine, My SkyConcept dolazi s Pilatusom PC-6 Turbo Porterom, zrakoplovom koji je više nego sposoban za ovu zadaću. Za 15 minuta izvrši se padobranski let na 4000m a za 20 minuta 5000m. U ovom događaju sudjeluju strani i hrvatski padobranci, od Hrvatske strane najviše iz padobranskog kluba "Graviton" Split.

My SkyConcept je pod vodstvom Yvonne Hotschicke (Instruktor Padobranstva ca. 600 skokova) i Manojlović Saše (Posjednik svih Padobranskih ovlaštenja... ca. 8000 skokova / Prvi skok u Sinju davne 1981 godine) Par je već jedanaest godina skupa i vrši obuku padobranaca i tandem skokove kao i sve vezano za padobranstvo. Ako volite padobranstvo, avijaciju ili jedan dobar izlet, svratite do Piketa i uživajte u veselom međunarodnom društvu do 5. travnja.