Petra Goleš srebrna na Olimpijskim igrama gluhih u Brazilu

Petra Goleš, članica splitskog taekwondo kluba  osvojila je srebrno odličje na Olimpijskim igrama gluhih koje se održavaju u Brazilu. Prva je to medalja za Hrvatsku na igrama u svim sportovima, a vrijedi spomenuti kako je Petra do njega došla kao maloljetna cura s nepunih 18 godina.

Splićanka je u kategoriji do 49 kilograma krenula furiozno i uvjerljivo i odmah u četvrtfinalu deklasirala reprezentativku Koreje Kim Daeun rezultatom 29:0, istim tempom je nastavila i u polufinalu u kojem je slavila s 21:0 te s ukupnom bodovnom razlikom 50:0 ušla u finale i osigurala medalju. Finalni dvoboj protiv Turkinje Yazici Merve bio je dramatičan i prepun obrata. Petra je povela 3:0, reprezentativka Turske okrenula na 9:6 da bi se u posljednju rundu ušlo s neriješenih 9:9. Na koncu je naslov olimpijske pobjednice otišao Turkinji s tijesnih 11:12, a u Hrvatsku i Split stiže nova velika medalja.

Zanimljiv podatak je i da je trener Veljko Laura prošle godine osvojio brončano odličje s Tonijem Kanaetom na olimpijskim igrama u Tokyu, prije četiri godine je s Lenom Stojković uzeo broncu na youth olimpijskim igrama u Buenos Airesu da bi sinoć uzeo medalju i na olimpijskim igrama gluhih.

Danas na tatamiju Hrvatsku reprezentaciju gluhih predstavlja još jedna članica splitskog Marjana u kategoriji plus 67 kilograma, Matea Kolovrat, aktualna svjetska i europska prvakinja.