Petra Matijašević srebrna na Australian Openu

Petra Matijašević, članica splitskog taekwondo kluba  Marjana osvojila je srebrno odličje na iznimno jakom Australian openu, turniru G2 kategorije. U kategoriji do 67 kilograma Petra je odradila tri borbe, slavila protiv domaće predstavnice Nicole Men te trostruke osvajačice europskih odličja Elin Johansson iz Švedske dok je u finalu još jednom zaustavljena od Francuskinje Haby Niare, svjetske i europske prvakinje koja je vlasnica čak devet odličja na svjetskim i europskim prvenstvima. Hrvatska reprezentativka i Haby Niare su se ove godine srele u čak četiri finala G1 i G2 turnira, a prošle godine je Haby Niare Petru zaustavila u borbi za medalju na svjetskom prvenstvu.

Petra Matijašević je srebrom u Australiji osvojila 12 bodova u borbi za Rio de Janeiro i polako se primiče najboljim curama u olimpijskom rankingu.

Podsjetimo da se godišnje zbrajaju bodovi sa svjetskog ili europskog prvenstva, tri grand prix turnira, finalnog grand prixa, tri G2 turnira i pet G1 turnira. Ukupno je u 2015 godini u igri čak 350 bodova za onog tko osvoji zlato na svih 13 natjecanja.