Portugalski čovik uvik će znati - nevjerojatna priču o sponi s Hajdukom

Prijateljstvo Hajdukovih i Benficinih navijača iznjedrilo je još jednu lijepu priču na relaciji Lisabon - Split. Doduše, uz dašak sjevera i - Norveške.

Antonio Joao Monteiro rođeni je Portugalac koji protekle četiri godine živi u Skandinaviji, a nedavno se priključio tisućama donatora čija imena će se naći parku Za sva vrimena podno zapadne tribine Poljuda.

Kako je do toga došlo, ispričao je u razgovoru tijekom kojeg je otkrio i brojne zanimljive detalje.

  • Prije svega, htio bih reći da su moja „braća“ i „sestre“ iz Hrvatske, moja „hrvatska obitelj“, najzaslužniji za to što sam odlučio da jednog dana želim biti stanovnik Parka”, započeo je Antonio.

Za priču o njegovoj vezanosti uz Hajduk potrebno se vratiti na sami početak priče navijačkog prijateljstva.

  • Kada su u sezoni 1994./1995. Benfica i Hajduk igrali u Ligi prvaka, po povratku se dogodila strašna nesreća u kojoj je poginulo troje navijača Benfice. To nas je sve devastiralo, ali ujedno je od tog dana započela veza koja je s godinama sve jača i jača. Od toga dana, evo već skoro 29 godina, dijelim s Hajdukom i dobro i zlo, istaknuo je.

Antonio je Portugalac, rođen i odrastao u Lisabonu, kojeg je život i put odveo u Norvešku u kojoj živi protekle četiri godine.

  • Prvi put sam u Splitu boravio 2011. godine, neposredno nakon Hajdukova 100. rođendana. Nikad u svome životu nisam vidio nešto slično. Toliko intenziteta, toliko posvećenosti, toliko snage… Tada sam shvatio da je Hajduk puno više od kluba, prisjeća se Antonio.

Priča Antonio kako na Poljudu još nije bio, ali jest - pokraj Poljuda.

  • Bio sam u Splitu kad je Torcida slavila rođendan, nešto neopisivo, s oduševljenjem prepričava.

No, na nekim Hajdukovim utakmica je bio prisutan.

  • Moja prva utakmica je bilo gostovanje u Osijeku. Budući da sam htio odati počast Vukovaru, otišao sam i tamo i poklonio se žrtvama, pojašnjava Antonio.

Za kraj je poslao poruku svima.

  • Kad bih rekao da je Hajduk religija, možda bih slagao jer ono što sam imao prilike vidjeti i doživjeti navelo me je na zaključak da je Hajduk i više od religije. Jedna bezuvjetna, fantastična ljubav. Obožavam Hajduk i Benficu, oni su moja obitelj, moj dom, zaključio je Monteiro.

Tisuće su već rezervirale svoje mjesto u Parku te svakim novim danom to čini sve veći broj navijača, a svi oni koji žele odmah rezervirati svoje mjesto uz Hajduk zauvijek to mogu već s 20 eura mjesečne donacije na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.