Ragbi klub Nada domaćin je turnira Split 7's 2018

Zanimljivo ragbijaško društvo ove nedjelje nastupit će na Starom placu. Ragbi klub Nada domaćin je turnira Split 7's 2018. Na turniru će nastupiti dvije momčadi Staratchlyde Universitiy iz Glasgova, Croatia 7's (selekcija igrača za predstojeće europsko prvenstvo u R-7), HARK Mladost, RK Nada i RK Sinj. Turnir se organizira u sklopu priprema naše reprezentacije pred nastup na EP. Naša reprezentacija ove godine nastupa u drugoj europskoj jakosnoj skupini  Rugby Europe Men 7's Trophy. Europsko prvenstvo u našoj skupini organizirano je na način da  svaka reprezentacija  nastupa na dva turnira:  8.i 9. lipnja u Zagrebu te 30.6. i 1.7. u Litvi. U našoj skupini nastupit će  slijedećih 12 reprezentacija: Belgija, Bugarska, Cipar, Danska, Hrvatska, Izrael, Latvija, Litva, Luxembourg, Mađarska, Rumunjska i Ukrajina. U svakom slučaju prigoda da u Splitu pogledamo ponajbolje hrvatske ragbijaše na djelu.

Izbornik Anthony Poša i trener Ivan Šuta za realizaciju ovog programa reprezentacije na pripreme su pozvali slijedeće kandidate:

Antonijo Ivanković, Denis Muhoberac, Jan Vlašić (HARK Mladost),

Burazin, Lerotić, Perić, Plazibat, Rosso, Rudić, Vlajčević (RK Nada),

Drdić, Mrzljak ( Novi Zagreb),

Cvrlje, Grčić, Pavlović, Prološčić, Vučković (RK Sinj),

Kostanjšak (RK Zagreb),

 Deon Mau'u i Srđan Majkić pojačanja iz Nizozemske i Walesa.

Naše najbolje ragbijašice pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u Zagrebu održati će na otoku Braču u Supetru od 1. do 7.6.2018. godine.  Na širi spisak igračica pozvane su:

Vedrana Alajbeg, Anabela Bonačić-Vicić, Sara Buratović, Ante Dedić, Maja Gajica, Ela Kovačić, Minea Matić i Franćeska Pleština, Tihana Žaja – RK Nada

 Sara Bebić, Marija Kuća, Margarita Mratović; Viktorija Žugaj  ŽRK Zagreb- Lavice

Paula Kralj, Valerija Kršak  - ŽARK Mladost


 [L1]