Ragbi: Novi okršaj Nade i Mladosti

Krasica,     22.03.'14.                    Vilani – Zagreb                      Igralište Krasica   15:00

Makarska,  23.03.'14.                   Makarska rivijera – Sinj       SC Makarska        15:00

Split,          23.03.'14.                   Nada –  HARK Mladost        RK Nada               15:00

 

Drugo kolo Lige za prvaka u ragbiju donosi nam dva vrlo zanimljiva susreta. U Splitu se u nedjelju u 15 sati sastaju branitelj naslova splitska Nada i HARK Mladost iz Zagreba, ovogodišnji finalisti regionalne RRC lige. Obje momčadi sezonu su započele s dvije uvjerljive pobjede, pa u Splitu možemo očekivati kvalitetnu i beskompromisnu utakmicu. Kapetan akademaca Nik Jurišić ovog proljeća maestralno je vodio mladiće sa Save koji puni optimizma i samopouzdanja dolaze na Stari plac. S druge strane, Nada ima znanje i moć da odgovori na svaki izazov, pogotovu pred svojom publikom. Splitska momčad čitav niz godina nastupa paralelno u Prvenstvu Hrvatske i raznim međunarodnim natjecanjima, stječući tako iskustvo za ovakve derbije.

Utakmicu "malog" dalmatinskog derbija odigrat će Makarska rivijera i Sinj u isto vrijeme u Makarskoj na igralištu Sportskog centra. Momčadi sa različitim raspoloženjem i ulogom ulaze u utakmicu. U prvom kolu mladići iz Makarske igrali su vrlo dobro 60 minuta protiv Mladosti, da bi drastično popustili pred kraj susreta pokvarivši tako ukupan dojam. Kod kuće će se sada morati vaditi protiv sve odlučnijeg Sinja koji na krilima mudre pobjede protiv Zagreba dolazi igrati neopterećen.

Najmanje neizvjesnosti očekuje nas u trećem susretu ovog kola kada Vilani u Krasici u subotu, 22. ožujka, ugošćuju posrnulog Zagreba. Bez obzira na izvjestan šok nakon susreta u Sinju, Zagreb može na siguran način kontrolirati susret u Krasici.