Ragbijaši Mladosti svladali Nadu i plasirali se u finale Kupa Hrvatske

HARK Mladost  - RK Nada    25:5 (12:0)                 

Igralište  Mladosti: Gledatelja 400

Mladost: M. Slaviček,Brečić 10,Biškić, Buljanović, Sekulić, Dumančić, Galić, Buljac, K. Slaviček, Jurišić 10, Vlašić 5, Ivanković, Oxenham, D. Galić, Perišić, Stipić, Crnobrnja, Balić, Bunić, Šuta.

Nada:Miljak, Čulić, Ondini, Perić, Jelavić, Čorić, Kodžić, Popović, Antić, Lerotić, Vlajčević, Rudić, Plazibat, Komar, Rosso 5, Perlain, Boko, Bibić, Marijančević, Žunić, Markić, Abramušić,Vuletić.

Ragbijaši Mladosti plasirali se u finale Kupa Hrvatske.

Ragbijaši Mladosti i u trećem međusobnom međusobnom susretu ove jeseni uspjeli su savladati splitsku momčad. Igrači Ivana Šute  nadigrali su goste iz Splita i sasvim zasluženo se plasirali u finale Kupa Hrvatske.  Izbacivši iz utrke najvećeg rivala, igrači  Mladosit, s realno visokim  ambicijama, čekaju pobjednika iz susreta  drugog  polufinalnog para Makarska rivijera - Sinj.  Slaba utjeha gostujućoj momčadi bila je ozljeda Luke Lerotića, glavnog organizatora igre splitske momčadi. Otvarač Nade ozlijedio se na posljednjem specijalističkom treningu pucača u petak ujutro.   Sve nedaće splitske momčadi nimalo  ne umanjuju zasluženu pobjedu  i vrijednost zagrebačke momčadi.Za razliku od dva prethodna neizvjesna susreta ovaj put Mladost je kontrolirala igru i rezultat tijekom cijele utakmice.

Prohladno vrijeme i težak, natopljen teren kao da je išao na ruku domaće momčadi. Rani zgoditak Brečića u otvaranju susreta, već u drugoj minuti bio je velik poticaj i dodatan  motiv igračima Mladosti da nastave u pobjedničkom ritmu.  Nakon dvadesetak minuta silne borbe na blatnom  Krtičnjaku, ponovno Brečić,  uspješno zgoditkom završava akciju domaće momčadi,  prometnuvši se u junaka ovog polufinalnog dvoboja. Jurišić uspješan iz pretvaranja  za vodstvo  Mladosti u 23. minuti  12:0.  Unatoč velikoj želji i pokušajima splitske momčadi da smanji rezultat Mladost vješto čuva stečenu prednost do kraja prvog poluvremena.

U nastavku susreta,  pored želje da koliko toliko pomogne svojoj momčadi izlazi ozlijeđeni Lerotić a ulazi mladi  Marijančević za splitsku momčad. Mladost  vrlo disciplinirano drži igru pod kontrolom, koristi pogreške splitske momčadi te preko Jurišića iz kaznenih udaraca u 49. i 64. minuti povećava prednost na 18:0. Nada konačno uspijeva zgoditkom  Rossa smanjiti na 18:5 u 75. minuti susreta. Pobjedu domaće momčadi na oduševljenje promrzle publike potvrđuje zgoditkom Vlašić u 79. minuti  a Nik Jurišić iz pretvaranja, rutinirano kapetanski stavlja točku na i, za konačnih 25:5 i veliko slavlje zagrebačke momčadi.  Mladost zasluženo  odlazi u finale i borbu za trofej pobjednika Kupa Hrvatske. Splitskoj momčadi ostaje gorak okus  poraza te nada  da će na proljeće svi igrači biti zdravi i na okupu.  Na proljeće Nada ima priliku braniti još  dva  vrijedna trofeja. U igri su naslov Prvaka Hrvatske u Ragbiju 15 i Ragbiju 7. Mladost je svojim pobjedama nad splitskom momčadi unijela živost i neizvjesnost na hrvatskoj ragbijaškoj sceni  te već sada možemo najaviti uzbudljivo i zanimljivo ragbijaško proljeće.  Na proljeće nas očekuju natjecanja u regionalnoj RRC ligi, finala Prvenstva i Kupa Hrvatske, Prvenstvo u ragbiju 7 te proljetni ciklus  utakmica reprezentacije u okviru Europskog prvenstva.