Rekordan broj ženskih ekipa na regati Svetog Duje

Međunarodna veslačka regata "Sveti Duje", osnovana u čast zaštitnika Grada, po 12. put u Split dovodi najbolje studentske veslače svijeta. Zanimljiv športski program započinje i ove godine, u subotu 4. svibnja u jutarnjim satima na veslačkoj stazi u Spinutu, gdje će se suprotstaviti najbolje veslačke ekipe hrvatskih i međunarodnih sveučilišta. Ove godine organizatori su zabilježili rekordan broj prijava te očekujemo veslače iz Splita, Zagreba, Osijeka, Dubrovnika, Rijeke, Budimpešte, Beograda, Novog Sada, Beča, Varšave, Krakowa, Wroclawa.

Svakako, zvijezde regate Sveti Duje su i ove godine najpoznatije posade svijeta, veslači Oxforda i Cambridgea. No, rekordan je i broj prijavljenih ženskih posada te će biti zanimljivo pratiti oglede pripadnica ljepšeg spola iz sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Krakowu, Beogradu, Rijeci i Wroclawu..

U nedjelju, 6. svibnja, točno u podne nas opet očekuje veslački spektakl na splitskoj Rivi, tradicionalna Utrka legendi u kojoj svoje snage odmjeravaju posade sastavljene od legendi Oxforda i Cambridgea, sve redom dobitnici najsjanijih olimpijskih i svjetskih odličja. Njima će se suprotstaviti, kao i do sada, splitske legende iz veslačkog kluba Gusar koji su već podnijeli pet pobjeda u međusobnim ogledima,  a nadaju se istom ishodu i ove.
Međunarodnu veslačku regatu Sveti Duje organizira Splitski sveučilišni športski savez, Veslački savez Dalmacije, Hrvatski akademski sportski savez i HVK Gusar u suradnji sa Hrvatskim veslačkim savezom i Hrvatskim sveučilišnim športskim savezom.

Subota, 4.svibnja

09.00h – Kvalifikacijske utrke – fakulteti i sveučilišta
11.30h – Finalne utrke
21.00h – Veslački party i dodjela medalja – Gat Sv.Nikole

Nedjelja, 5.svibnja

12.00h – Utrka legendi - Riva
12.45h – Dodjela medalja – Peristil