Riječani u parku navijača Hajduka: Sve je krenulo od povijesnog trenutka!

 

Datum koji mnogi navijači Hajduka neće zaboraviti i koji je označio početak nečeg povijesnog na ovim prostorima – 16. listopada 2016. godine – bio je ujedno i dan kada je obitelj Silov iz Rijeke donijela odluku da će dati svoj doprinos u otkupu dionica Hajduka.

Navijači okupljeni u Naš Hajduk tog dana su potpisali ugovor s tvrtkom Tommy o kupnji 24,53 posto dionica Hajduka, a supružnici Milenko i Anđelka, koji su bili prisutni na splitskoj Pjaci, odlučili su donirati iznos potreban za upis u vječnost i to Milenko u svoje ime, a supruga Anđelka u ime njihovog sina Marka. Na pitanje što točno je bio okidač, Milenko kaže:

-  Do toga je došlo jako jednostavno. Bila nam je velika čast i privilegija tog dana biti na Pjaci. Za nas je to bio povijesni trenutak te smo sada kako vrijeme odmiče toga sve više svjesni. Supruga i ja idemo gotovo svaku utakmicu na Poljud, a u Park smo stavili i ime sina koji nažalost zbog posla i obaveza ne može redovito ići na utakmice.

Ova obitelj iz Rijeke prema Hajduku gaji neizmjernu ljubav, a mnoge prijatelje su potaknuli na isto - da ljubav ovjekovječe u slovima parka Za sva vrimena. Premda žive u Rijeci, vrlo često dolaze na Poljud na domaće Hajdukove utakmice. Simpatični gospodin poručuje da je uz svoj Hajduk u danima sretnim i danima grubim, dok supruga dodaje da je i ona postala vatrena navijačica, s godinama gledanja sve više se razumije u nogomet i također uživa u poljudskim utakmicama.

-  Ja sam s društvom kao i većina navijača Hajduka iz udaljenijih gradova dolazio na Poljud na takozvane velike utakmice, derbije s Dinamom i europske utakmice. Nakon osnivanja udruge Naš Hajduk i predočenja plana otkupa dionica pun entuzijazma počeo sam zajedno sa suprugom dolaziti na sve domaće utakmice. Svi mi navijači voljenog kluba ponosno smo u tom periodu neimaštine i besparice u klupskoj blagajni dolazili na utakmice i bodrili jedini klub za koji se živi i ponosno možemo reći da smo sudjelovali u spašavanju kluba od bankrota. Neizmjeran je ponos koji nas obuzima kad se sjetimo recimo utakmice protiv Istre pred 20.000 navijača ili protiv Milanskog Intera kad je puni Poljud ovacijom ispratio igrače koji su izgubili 0:3. To je bio najveći izljev emocija koji sam doživio sa Hajdukom. Bilo je krštenja, svadbi, rođenja unuke i raznih svečanosti, ali na Poljud se uvijek išlo. Ništa nas nije moglo spriječiti, a jedino što je u tome uspjelo bio je teški infarkt koji sam doživio prije godinu dana. Bilo mi je teško, ali loša vremena uvijek zaboravljam i gledam naprijed. Hvala Bogu sada smo ovdje i nastavljamo dalje.

Sa smješkom nam zaključuje kako treba još poživiti i dočekati titulu te mu je drago da je hajdučko srce izdržalo i taj udarac.

-   Mi smo već sedam-osam godina pretplatnici. Bili smo doslovno svaku utakmicu osim tada kad sam bio spriječen zdravstveno, a kako to obično biva u životu na samom početku susreli smo trojicu momaka iz Splita koji su također stalno na utakmicama. Upoznali smo se i od tada smo nerazdvojni.

Ćakule sa Poljuda i zajedničko druženje na stadionu prešlo je u obiteljsko prijateljstvo, a na samom kraju Dean Mikulić, Josip Maras i Mate Juričić pridružili su se svojim prijateljima na pozornici na svečanoj dodjeli replika pločica. Svima se pridružio i prijatelj Igor Glavović iz Zagreba, novi član Hajdučke obitelji koji je zajedno s navedenom trojicom također donirao potreban iznos za svoje ime u vječnosti.

Riječani nam s ponosom poručuju kako će u posebnom mjestu u svom domu istaknuti repliku pločice. Uvjereni su da će to izazvati onu pozitivnu dozu ljubomore kod njihovih prijatelja Hajdukovaca pa ne sumnjamo da će Park pored Poljuda uskoro dobiti nove stanare s Kvarnera.

Ako i vi želite postati donator i upisati svoje ime na Poljud zauvijek to možete učiniti na https://nashajduk.hr/za-sva-vrimena/.