RRC: Nada poražena na Starom placu

Nada – Ljubljana 22:28 (8:15)
Split – Igralište na Starom placu. Gledatelja 200.
Sudac: Mario Jelavić (Split)

Nada: Šarić, Čorić, Marović, Perić, Jelavić-Mitrović, Jerčić, Keen, Popović, Antić, Lerotić, Dodoja, Generalić, Rešetar (5), Bavčević, Rosso (7), Borozan, Antičević, Čulić, Budimir, Plazibat (5), Komar (5), Vlajčević, Vukša.

Ljubljana: Pilko (5), Zaletel, Miljuš, Šercer (5), Suljić (5), Jović, Oruč, Pezdir, Radelj-Šemrov, Subašić (13), G. Okič, Sajevič, Edwards, Jovanovič, Troppan, Javornik, I. Okič, Tivadar, Habjanič, Železnik, Jewell, Udovč, Kavčič.

Slovenski prvak zasluženo nosi bodove iz Splita, bili su gosti bolji, samo u jednom razdoblju susreta, sredinom drugog poluvremena bili u rezultatskom minusu.

Bolje su otvorili gosti susret, preko Suljića postigli zgoditak kojega je privremeno pogotkom iz kaznenog udarca smanjio raspoloženi Rosso. No treba priznati da su gosti puno bolje organizirali igru, preko čvrsti igrača skupa dolazili su do pogotka. Tek u završnici prvog poluvremena preko Rešetara Nada je stigla do pogotka.

Nastavak susreta donio je sličnu sliku Subašić iz kazne povećao vodstvo na 18:8, a tada su tek domaći počeli s odličnom igrom.   Nakon izvrsnih akcija preko Komara i Plazibat Nada je postizala zgoditke, a Rosso iz pretvaranja za vodstvo 22:18. Vratili su se gosti pogotkom Šercara, dodao je Subašić pretvaranje i kaznu za pokazalo se konačan rezultat.

Pokušali su domaći u nekoliko fazi doći do zgoditka koji bi preokrenuo rezultat, ali nisu uspjeli, Ljubljančani su se obranili i ostvarili vrijednu pobjedu.