Seniori TKD Marjan drugi,a seniorke treće na Europskom klupskom prvenstvu

Seniori taekwondo kluba Marjan vraćaju se s turske turneje s novih sedam odličja i tri pehara. U Antalyiji su se u deset dana održala dva G1 turnira, Turkish open i Europsko klupsko prvenstvo. Seniori Marjana su nakon prošlogodišnjeg naslova prvaka Europe ove godine osvojili drugo mjesto sa tri odličja dok su seniorke Marjana osvojile treće mjesto.

Toni Kanaet je na europskom klupskom prvenstvu u kategoriji do 74 kilograma sa četiri pobjede i bodovnom razlikom 38:0, dakle bez izgubljenog boda stigao do zlatnog odličja, Ahmadu Mohammadiju su u kategoriji do 87 kilograma za zlatnu medalju trebale četiri pobjede dok je Lovre Brečić sa tri pobjede i porazom nastup na europskom klupskom prvenstvu u kategoriji do 63 kilograma završio na trećem mjestu.

Seniorke Petra Matijašević i Ivana Babić su u kategorijama do 73 i 62 kilograma osvojile srebrna odličja što im je bilo dovoljno za sveukupno treće mjesto na europskom klupskom prvenstvu. Na natjecanju je od Marjanovaca nastupila još i Bruna Vuletić kojoj su ovo prvi nastupi u seniorskoj konkurenciji, a turnir je okončala petim mjesto izgubivši u borbi za odličje od Turkinje Ilgun.

Samo tri dana ranije na Turkish openu članovi Marjana osvojili su dva zlatna odličja, Ahmad Mohammadi u kategoriji do 87 kilograma sa pet pobjeda i Petra Matijašević u kategoriji do 73 kilograma. Iranac Ahmad Mohammadi se tako još jednom pokazao kao veliko pojačanje taekwondo kluba Marjan jer je od dolaska u Marjan nastupio na tri natjecanja i na sva tri uvjerljivo odnio zlatnu medalju sa 14 pobjeda i niti jednim porazom. Dva zlatna odličja bila su dovoljna i za drugo mjesto sveukupnog poretka na Turkish openu ispred Turaka.

Iako je ovo godina olimpijskih igara u Rio de Janeiru treba nadodati da su taekwondo sportaši već krenuli sa skupljanjem bodova koji će se bodovati za izravan plasman na olimpijskim igrama u Tokyu 2020. Naime, 25% bodova iz 2016., 50% bodova iz 2017., 75% bodova iz 2018. i 100% bodova iz 2019. gledat će se prilikom zatvaranja lista za putnike u Tokyo. Znamo li da je Ana Zaninović u Rio otišla sa samo 0.7 boda prednosti ispred sedmoplasirane onda itekako vrijede skupljeni bodovi u Turskoj.