Splićani po prvi put pobjednici Red Bull Sidruna

Nakon četiri kvalifikacijska turnira u Šibeniku, Dubrovniku, Splitu i Volosku, Red Bull Sidrun u subotu navečer okupio je pobjedničke ekipe u velikoj završnici i borbi za naslov prvaka ovogodišnjeg izdanja ovog turnira. Domaćim ekipama pridružili su se Crnogorci, Mađari i Talijani, a po prvi put u povijesti ovog turnira titula nije otišla u ruke Dubrovčanima. Naime, u neizvjesnoj borbi Šibenika i Splita naslov su ipak jednim penalom više uzeli Splićani pod imenom Dugi Rat.

Turnir su pratili i Olimpijci Martin i Valent Sinković te Antonio Petković koji su pobjednicima i uručili medalje pred prepunim gledalištem šibenske rive.

Podsjetimo se, Red Bull Sidrun potpuno je neobičan vaterpolo koncept koji je kratim 10-minutnim utakmicama htio uvesti dinamiku u natjecanje i učiniti ga zanimljivijim kako igračima tako i gledateljima. U ove četiri sezone turnir je obišao nekolicinu obalnih gradova i u moru gledao sukobe nekoliko stotina vaterpolista amatera iz Lijepe naše.

Red Bull Sidrun vraća se i u 2017. godini kad će ponovno okupiti vaterpolo entuzijaste i zabaviti publiku s okolnih plaža. Više o turniru i natjecateljima na www.redbull.hr

 

Red Bull Sidrun finale Šibenik, poredak:

1.      Dugi Rat SPLIT (Boris Odak, Siniša Bradarić, Tomislav Bosančić, Slavko Letica)

2.      Konoba Kojo ŠIBENIK (Šime Brzić, Ivor Eškinja, Ivan Kadija, Roko Pelicarić)

3.      Manjci DUBROVNIK (Andrej Drobac, Goran Jerković, Nikša Vragolov, Pero Banac)

 

Foto: Tomislav Može