Splićanin Toni Kanaet brončani na jakom turniru u Nizozemskoj

U nizozemskom Eindhovenu održan je najjači i najbrojniji taekwondo turnir G2 kategorije na kojem je nastupilo čak 1725 natjecatelja. Konkurencija je bila strahovito jaka, a u pojedinim kategorijama prijavilo se i do 100 natjecatelja te im je do zlatnog odličja trebalo nevjerojatnih sedam pobjeda.

U proširenom seniorskom sastavu Hrvatske našlo se 30-ak imena kojima je ovo bila jedna od posljednjih i najjačih provjera uoči svjetskog prvenstva u Rusiji u Chelabinsku sredinom svibnja...

U muškoj konkurenciji vrijedi pohvaliti Tonija Kanaeta koji se nakon zlata na europskom klupskom prvenstvu u Turskoj i loma ruke uspješno oporavio te u svom prvom nastupu nakon povrede jedini od svih hrvatskih muških natjecatelja stigao do postolja. Nakon četiri pobjede u polufinalu je bolji od njega bio Iranac Seyed Mohammad Rafiei Sharbabaki rezultatom 2:4.... pa se Splićanin trebao zadovoljiti broncom.

Hrvati su stigli do pet odličja, srebra Ive Radoš iz Metalca koja je finalnu borbu predala olimpijskoj pobjednici Milici Manidić te još tri bronce, Ines Kovač iz Metalca, Mateje Kunović iz Banije i Martine Zubčić iz Dubrave.