Split ove subote vježba uz aktivnu Hrvatsku na Rivi

Unatoč pandemiji koronavirusa uz koju se polako navikavamo živjeti, ne smijemo zaboraviti brigu za vlastito zdravlje. Subota pred nama u Splitu će proći u znaku tjelovježbe. Vodeći hrvatski sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska održat će trening na Rivi s početkom u 12 sati u sklopu Festivala športa i zdrave hrane. Splićani će vježbati uz trenerski tim Kineziološkog fakulteta, dok će program voditi Renata Sopek. Za trening se možete prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr, naši treneri dobro će vas razbuditi u ovo jesensko jutro.

‘’Veseli me što se Aktivna Hrvatska vraća u Split u kojem su treninzi uvijek posebni. Splićane očekuje trening vlastitom tjelesnom snagom koji će biti zabavan i edukativan, ali će na najbolji način aktivirati sve mišićne skupine. Pozivam sve da nam se pridruže i pokažu koliko je njihov grad aktivan!’’ – najavljuje trening voditelj trenerskog tima Ivan Antunović.

Festival športa i zdrave hrane održava se od 9. do 12. listopada i promiče sport kao djelatnost od posebnog društvenog interesa te spaja sportaše i rekreativce s tvrtkama i udrugama koje se bave proizvodnjom zdrave hrane. Festival će upoznati najmlađe s različitim sportovima i pomoći im da odaberu onaj najbolji za njih dok će lokalni proizvođači zdrave hrane, kozmetike, sportske opreme prezentirati svoje proizvode građanima čime Festival doprinosi razvoju gospodarstva malih splitskih poduzetnika.

Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića te uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora te Ministarstva turizma i sporta. Tijekom osam godina projekt je aktivirao više od 37 tisuća ljudi, a s treninzima i edukacijama Aktivna Hrvatska nije prestala ni u vrijeme pandemije koronavirusa. Generalni partner je HEP.

Polaznici treninga će za trening dobiti majicu generalnog partnera HEP-a, bočicu Mivela Mg vode s kojom mogu sve te prostirku Merkur osiguranja. Partner projekta je Decathlon. Uz Kineziološki fakultet u Zagrebu partneri projekta su Hrvatska liječnička komora, Biotrening, Mentalni trening i Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma i Falkensteiner resort Punta Skala.

Prijave za treninge kao i besplatne savjete te sve informacije o projektu potražite na www.aktivnahrvatska.hr