Splitska publika dočekuje Barakude na HEP EUROPA CUP-u!

Split će od 15. do 18. veljače na gradskim bazenima na Poljudu ugostiti prvo izdanje novog turnira krovne europske vaterpolske federacije (LEN) – HEP EUROPA CUP. U Splitu će se odigrati najatraktivnije utakmice  skupine turnira – skupine B – u kojoj  se Hrvatska, Srbije, Grčke, Nizozemska i Malta.

Prvi je ovo put od 2010. godine i polufinala Europskog prvenstva u Zagrebu da će se u Hrvatskoj na službenoj utakmici naša reprezentacija susresti s reprezentacijom Srbije, a ovaj će put to biti dvoboj između aktualnog Svjetskog prvaka i aktualnog Olimpijskog pobjednika. Uz reprezentaciju Srbije, kao atraktivnog suparnika važno je istaknuti reprezentaciju Grčke – polufinalista posljednjih dvaju svjetskih prvenstava te posljednjeg Europskog prvenstva, kao i Nizozemsku, koja je – po riječima našeg izbornika Tucka – u posljednje vrijeme u odličnoj formi.

Organizacijske pripreme već su u tijeku – a teško da bi išta od toga bilo izvedivo bez nesebične potpore svih uključenih – osobito Grada Splita i sponzora - istaknuo je glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza, Renato Živković na danas održanoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Grada Splita.

Split se do sada više puta dokazao kao izvrstan organizator sportskih manifestacija, što se hrvatska i europska javnost nedavno mogla uvjeriti na Europskom rukometnom prvenstvu, zbog čega nam je iznimno drago biti domaćin ovakvim događajima - poručila je dogradonačelnica Grada Splita, Jelena Hrgović.

Očekivanja za ovaj turnir su velika, a hrvatska reprezentacija dolazi u najjačem sastavu. U Split slijeću direktno iz Moskve u kojoj samo dva dana ranije igraju utakmicu Svjetske lige – rekao je izbornik Tucak - istaknuvši uzbuđenje zbog odlične atmosfere na tribinama i podrške splitske publike kakva je vladala na nedavno održanom EP u rukometu.

Cijena ulaznice je 50 HRK po danu za sve utakmice, osim za utakmicu Hrvatska - Srbija, koja je humanitarnog karaktera pa se ulaznice prodaju po cijeni od 100 HRK. Sav prikupljeni iznos od te utakmice Hrvatski vaterpolski savez će donirati dječjem domu Maestral za kupnju novog kombi vozila. Na taj način maloljetnoj djeci koja su na stalnom ili cjelodnevnom boravku u Domu omogućit će se odlazak na redovite sportske treninge, što trenutno nemaju niti su imali u organiziranom obliku.