Starta Dalmatinska Trail Liga za 2022.

Ovogodišnje izdanje Dalmatinske trail lige starta 12.2.2022 Marjan Trailom.

Marjan Trail je utrka na području Park šume Marjan koja će se održati 12.02. Trči se krug od 6.8 km s 233 metara visinske razlike. Postoje tri kategorije, ovisno o broju krugova koji se trče. Tako ima kategorija Mala je avion u kojoj se trči jedan krug, Gibajmo se u kojoj se trče dva kruga i Jače manijače u kojoj se trče tri kruga. Tu je još i štafetna utrka Điha, điha koja se trči u timovima od tri trkača od kojih svaki trkač trči po jedan krug.

Start je na Prvoj vidilici i preko skala sa sjeverne strane Židovskog groblja ide se na sjevernu marjansku stranu pokraj vodospreme i prema sjevernim marjanskim vratima. Od vrata se ide blago uzbrdo preko vatrogasnog puta prema parkingu ispod vrha Marjana (Telegrin). Tu se ulazi u ''Đumbirovu'' stazu, pokraj Giromettinog spomenika na Sedlo. Od Sedla se prelazi na južnu stranu do crkvice Sv. Jere i od nje se ulazi na''Voćkinu stazu kojom se ide u smjeru istoka. Produžava se skroz do marjanskih skala kojima se penje na Prvu vidilicu. Na Prvoj vidilici gdje je bio i start je cilj, ili ako se trči kategorija koja ima više krugova, kontrolna točka. Tu je također i okrepa. U štafetnoj utrci, izmjena trkača će se obaviti također na Prvoj vidilici

Staza će biti označena crveno-bijelim trakicama, strelicama i na određenim mjestima će biti volonteri. Na stazi se mogu očekivati nasumične (žive) kontrole. Zato je vrlo važno da broj bude vidljiv za vrijeme cijele utrke.
 
Kategorija Mala je avion : trči se jedan krug, 6.8 km, +233m
Kategorija Gibajmo se: trče se dva kruga, 13 km, +466m
Kategorija Jače manijače: trče se tri kruga, 20 km, +699m
Kategorija Điha, điha: trči se tri kruga u timovima po troje - svaki trkač trči po jedan krug. Poredak će biti apsolutan (nema podijele na muške, ženske ili mješovite štafete)
 
Više informacija i kako se prijaviti pogledajte OVDJE.


Kalendar utrka za 2022:

12.02. Marjan Trail (Split)
05.03. Imbertrek (Omiš)
19.03. Promina Trail (Drniš)
02.04. Jesenice Treking (Jesenice)
30.04. Mosor Grebbening (Gata)
21.05. Kozjak Trail (Kaštel Sućurac)
11.06. Tisno Trail (otok Murter – Tisno)
16.07. Lastovo Trail (otok Lastovo – Lastovo)
27.08. Čvrsnica Ultra Trail (Blidinje BiH)
10.09. Vela Strka (otok Korčula – Vela Luka)
24.09. Sinj trail (Sinj)
03.12. Vis Trail  (otok Vis – Komiža)