Stipanović ponovno broj jedan na svijetu

Tonči Stipanović ponovno je broj jedan na svijetu! Na trećem mjestu su Šime Fantela i Igor Marenić, četvrti je Ivan Kljaković Gašpić, Tina Mihelić je osma, a Pavle Kostov i Petar Cupać deseti. Do plasmana karijere stigao je i Luka Mratović, do 12. mjesta, kao i Filip Jurišić koji je 16.

Nakon što je nakratko prepustio broj jedan Tonči Stipanović se u samcu Laseru ponovno vratio na vrh svjetskog poretka i to će mjesto zadržati sve do Svjetskog prvenstva u rujnu. Također raduje da se ove godine kao njegov potencijalni nasljednik definitivno profilirao Filip Jurišić, koji je stigao do najboljeg plasmana u karijeri na svjetskim ljestvicama, do 16. mjesta. Plasman ostalih hrvatskih kormilara: 26. Daniel Mihelić, 107. Toma Višić, 203. Bogoslav Bugarin, 246. Mario Zekan...

Šime Fantela i Igor Marenić u dvojcu 470 ovoga mjeseca nisu prvi, međutim nisu ni daleko, na izvrsnom su trećem mjestu. Enia Ninčević i Romana Župan su 19. među ženskim dvojcima. Ivan Kljaković Gašpić u teškom samcu Finnu nalazi se na četvrtom mjestu, mali pad i za njega s prvog, no sve je u to samom vrhu vrlo tijesno s minimalnim bodovnim razlikama iz mjeseca u mjesec. Kljaković Gašpić predvodi niz hrvatskih kormilara u ovoj disciplini: 29. Milan Vujasinović, 53. Josip Olujić, 63. Tudor Bilić, 66. Dan Lovrović, 77. Nenad Bugarin. U 470 prvi su Australci Belcher i Ryan i Francuskinje Lecointre i Geron, u Finnu Talijan Michele Paoletti.

U ženskom samcu Laser Radialu Tina Mihelić napredovala je pet mjesta i vratila se u top deset, na osmu poziciju. Sve bolji plasmani i naših juniorki: 99. Ana Zelić, 118. Sandra Lulić, 125. Anđela de Micheli Vitturi, 247. Nađa Tomašević...Nizozemka Marit Bouwmeester i dalje je broj jedan. Pavle Kostov i Petar Cupać u skiffu 49er-u zadržali su istu poziciju kao i prošloga mjeseca, deseti su. Flotu 49era predvode Danci Warrer i Lang.