Suze 50-godišnjaka samo su potekle: Pogledajte trenutke hajdučke radosti

Navijački park podno zapadne tribine Poljuda slobodno bi se mogao preimenovati u Park emocija. A svoju nit u njega utkala je i obitelj Markota iz njemačkog gradića Treis- Kardena. Tata Mijo slavio je nedavno 50. rođendan, a obitelj mu je odlučila darovati – ime u Parku!

- Na ideju o daru smo došli brzo i lako jer smo znali da mora biti nešto posebno i vezano uz Hajduk. Tata je jednom prilikom rekao kako se želi upisati u Park tako da je 50. rođendan bio savršena prigoda za to - prepričava sin Mladen koji je otkrio i jednu zanimljivu činjenicu.

- U Treis-Kardenu nema puno naših ljudi, tako da smo mi jedini hajdukovci. No, uspjeli smo i mnoge strance zaraziti Hajdukom. Na Poljud dolazimo često, kad god se za to ukaže prilika. Vikendom znamo prevaliti veliku udaljenost samo da bi bili uz naše "bile" tata je ponosan vlasnik godišnje pretplate.

A sad je pretplatnik Mijo postao pretplaćen na mjesto uz Hajduk za sva vremena. Kad je shvatio što je dobio na dar od svojih najmilijih, emocije su ga jednostavno slomile.

- Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću za rođendan dobiti mjesto u Parku. Biti vezan uz Hajduk za sva vremena je čista sreća. Toliko pozitivnih i neopisivih osjećaja. Sretan sam i zahvalan mojoj obitelji i prijateljima na najboljem mogućem daru za nekoga poput mene, za nekoga tko živi Hajduk! - ističe Mijo Markota.

On je, naravno, svoju ljubav prema Hajduku prenio i na djecu, a sinu Mladenu je nemoguće odabrati neku najdražu hajdučku uspomenu.

- Toliko je toga... Cijela obitelj živi za Hajduk i samim tim stvaramo nove uspomene svaki dan. Tata nas je sve zarazio, od malih nogu. Čak i prije jer je mama išla s njim na utakmice kad je bila trudna! - otkriva Mladen.

Kako je mjesta u Parku sve manje, ne dvoji koji je sljedeći korak.

- Tata je bio prioritet, ali kako se čini da do kraja godine u Parku više neće biti mjesta,
morat ću požuriti i pridružiti mu se!