Svi na Rivu: Kontra mrak, kontra sili!

Povodom subotnjeg skupa i stanja u našem nogometu, Torcida je izdala priopćenje u kojem je pozvala na dostojanstven otpor.

''Subotnji prosvjed na Rivi je skup potpore našem Hajduku, znak podrške potezu našeg kluba na neodigranom derbiju u Maksimiru i još jedan poziv hrvatskim institucijama da napokon krenu u riješavanje stanja u hrvatskom nogometu.

Pozivamo sve građane koji će se okupiti u subotu na Rivi da ne nasjedaju na neimenovane izvore koji predviđaju i potenciraju nasilan ulazak navijača na stadion. Ulazak na stadion je zabranjen i time samo možemo naštetiti našem klubu što vodstvo Saveza očito pokušava isprovocirati. U HNS-u misle da su problem s navijačima Hajduka riješili zatvaranjem poljudskih tribina po treći put zaredom, ali očito ne razumiju kako mi ovu subotu najvažniju utakmicu igramo na Rivi u 14:00 sati.

Stanje u hrvatskom nogometu je preslika stanja cijelog našeg društva. Izostanak reakcije državnih institucija glede kriminala koji vlada hrvatskim nogometom, znači i jasnu podršku tom stanju te poruku kriminalcima da nastave sa svojim poslom.

Dolaskom na prosvjed dajte svima do znanja da odbijate biti još jedan lik suvremene hrvatske nogometne tragedije. MIRNO i DOSTOJANSTVENO pokažite otpor društvu u kojem vladaju nepravda i nezakonitosti.

Program otvara u 14.00 sati grupa Viva s nekoliko pjesama. Nakon toga će na bini govornici još jednom prisutnima predstaviti i objasniti razloge i ciljeve borbe navijača te jasno iznijeti svoje zahtjeve spram hrvatskih institucija. Za kraj okupljanja bit će održan mini koncert Kuzme i Shake Zulu.

KONTRA MRAKU, KONTRA SILI!'', stoji u priopćenju Torcide.

 

I Hajdukovi pretplatnici su izdali priopćenje kojim pozivaju na subotnji prosvjed na Rivi.

U priopćenju stoji:
"Poštovani, nonšalancija i ignoriranje HNS-a odnosno nedostatak bilo kakve želje i namjere za konstruktivnom komunikacijom sa navijačima (pretplatnicima i članovima) HNK Hajduk Split, koji su od tog istog saveza spriječeni u konzumaciji svojih pretplatničkih prava, za nas su dovoljan razlog da se ovim priopćenjem obratimo javnosti kako bismo pozvali sve navijače Hajduka ali i ljubitelje nogometa i sporta uopće, da daju podršku svim akcijama našeg Kluba i nas navijača.

Slijedom toga, bismo htjeli pozvati sve vas, koji ste u mogućnosti, da dođete na splitsku rivu, sutra u subotu, 29.11. kako bismo svi zajedno poslali vrlo jasnu poruku okupatorima i uzurpatorima hrvatskog nogometa. Poruka koju želimo polsati jest ona da je vrijeme da se zaustavi erozija koja, već desetljećima nagriza  hrvatski nogomet. Iz cijele ove situacije, naime, razvidno je da HNS ne odustaje od svojih nakaradnih odluka donešenih na temelju dvostrukih kriterija po kojima se prvak HNL-a zna prije početka sezone dok jedino što ostaje za vidjeti jest pitanje koliko prljavo mogu udariti na Hajduka i njegove navijače.

Stoga prozivamo i pozivamo Hrvatsku Vladu i sve mjerodavne institucije Hrvatske države da dovrše dekriminalizaciju hrvatskog nogometa koju su započeli Hajdukovi navijači ili će biti odgovorni za posljedice ovog neodrživog stanja koje je posljednjim odlukama HNS-a dovedeno na rub eskalacije.

Usprkos iznimno teškom stanju u našoj državi gotovo uništenoj gospodarskom krizom, nezaposlenošću i milijunima drugih problema, Hajduk je nama i našoj djeci i obiteljima vrlo često jedina radost u životima. Stoga ovim putem poručujemo Vladi RH da nemamo namjeru šutke gledati pokušaje zatiranja našeg Kluba već ćemo se boriti za  njega ali i za zdravlje hrvatskog nogometa svim zakonski dozvoljenim sredstvima.

Navijači Hajduka, sportski entuzijasti i svi vi koji želite čist, dekriminaliziran i pošten hrvatski sport a posebice nogomet, priključite se našoj borbi!
Hajdučki pozdrav, Pretplatnici HNK Hajduk Split"