Taekwondo klub Marjan klupski viceprvak Europe

Članovi taekwondo kluba Marjan europski su klupski viceprvaci u sveukupnom poretku seniora, juniora i kadeta dok su u juniorskom uzrastu odnijeli naslov prvaka Europe. Epilog je to sedmog europskog klupskog prvenstva koje se održalo u Grčkom Solunu, a na kojem je nastupilo gotovo 2000 natjecatelja iz čak 148 klubova i 23 države.  Puno vrijednije od ekipnog plasmana je činjenica da se osvojenim medaljama čak šest sportaša Marjana izborilo za direktan plasman na europsko prvenstvo, pet u juniorskoj konkurenciji i jedno u kadetskoj. Izvrsne rezultate ostvarili su i seniori kluba.

Već prvog dana natjecanja olimpijska kandidatkinja Bruna Vuletić osvojila je zlatnu medalju do 57 kilograma i novih 10 bodova na olimpijskim i svjetskim rang listama. Izvrsna je bila mlada Paula Antunović, još jedna seniorka iz Marjana koja se okitila srebrom pobjedivši drugoplasiranu sa svjetske rang liste do 46 kilograma Kyriaki Kouttouki rezultatom 14:8 dok je Leon Glasnović osvojio brončanu medalju do 63 kilograma.

U juniorskoj konkurenciji direktan plasman na europsko prvenstvo ostvarila je zlatna Bruna Duvančić, srebrni Klara Kovač i Paško Božić, te brončani Lucia Ivančev i Andrea Jelavić Čičić dok je medalju i direktan plasman na europsko kadetsko prvenstvo ostvarila Emanuela Beriša.

SVEUKUPNI POREDAK EUROPSKOG KLUPSKOG PRVENSTVA

  • THE UNION OF TAEKWONDO OF NORTH GREECE
  • TKD MARJAN
  • BSV FRIEDRICHSHAFEN

EUROPSKO KLUPSKO PRVENSTVO – JUNIORI

  • TKD MARJAN
  • AC TAEKWONDO AMPLIANIS LAMIAS
  • ION