Zbog obnove travnjaka na Starom placu Nada RRC ligu počinje u Sinju

Utakmica 1.kola RRC-a RK Nada-RK Čelik koja se trebala igrati danas u Sinju je odgođena zbog lošeg stanja travnjaka. Novi termin odigravanja biti poznat uskoro.

 

Hrvatski ragbijaši natjecateljsku sezonu nastavljaju utakmicama u okviru regionalne RRC lige. Ove sezone trebali bi gledati vrlo dinamično i izjednačeno natjecanje. Momčadi koje su prijavljene za natjecanje sve više su selekcije  gradova i ragbijaških regija po uzoru na European Rugby Champions Cup i Challange Cup. Na ovaj način podiže se kvaliteta i izjednačenost  momčadi, a samim tim i veća neizvjesnost i draž natjecanja. Ove godine sudionici natjecanja su:  RK Čelik, RK Ljubljana, RK Nada, Selekcija Dalmacija i Selekcija Zagrebačkog ragbijaškog saveza.                                                  

Čast da premijerno otvore sezonu u pravim zimskim uvjetima dobili su ragbijaši Nade i zeničkog Čelika. Nakon puna dva mjeseca priprema  momčadi s nestrpljenjem očekuju početak natjecanja za regionalni trofej. Utakmice  Nade i Čelika tradicionalno izazivaju pažnju  ljubitelja ragbija na ovim prostorima. Veliko rivalstvo na travnjaku donosilo je uvijek otvorene, beskompromisne i neizvjesne okršaje  uz  stalno prisutni   respekt i međusobno uvažavanje.  Zbog obnove travnjaka na Starom placu Nada će svoju prvu utakmicu kao domaćin igrati u Sinju. Iako mjesto i vremenske prilike idu više na ruku gostima koji su navikli na zimske  uvjete,  splitska momčad kao višestruki pobjednik ovog natjecanja motivirana je i spremna  prihvatiti sve izazove subotnjeg susreta i ovogodišnjeg natjecanja. U odnosu na jesenski sastav splitskoj momčadi pridružili su se iskusni i pouzdani Frane Marčić i Toni Žunić. Šteta što će Marčić zbog ozljede zgloba propustiti susret u subotu. Momčad Čelika na putu je novog  sportskog uzleta, željna dokazivanja i ostvarivanja rezultata poput onih iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Dokaz toga su i rezultati  reprezentacije BiH koja je prošle godine ostvarila napredak i ove godine  zajedno sa Hrvatskom  nastupa u europskoj skupini 1 Jug u okviru Prvenstva Europe. Susret Nade i Čelika u Sinju sudit će Dušan Leskovar iz Ljubljane.

 

Istog dana u Sinju s početkom u 13:00 sati  Selekcija Dalmacije u sklopu priprema za sezonu odigrat će prijateljski susret s momčadi RK Ričany iz Češke. Na istom igralištu u nedjelju 4. ožujka s početkom u 13 sati sastat će se ženski sastavi RK Nada i RK Ričany.

Sinj, 3. ožujka 2018.                       RK Nada Split    -  RK Čelik  Zenica

                                                        Igralište SC „ Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“    15:30 h