Ženske ekipe Oxforda i Cambridga na regati Sveti Duje

U sklopu programa ovogodišnje proslave Dana grada po četrnaesti put održati će se i međunarodna veslačka regata Sveti Duje, a kao i prethodnih deset u Splitu će se održati revanš utrka između najboljih osmeraca Oxforda i Cambridga. Samo mjesec dana nakon njihove utrke na Temzi gdje su veslači Oxforda bili brži za šest dužina čamca...

Po prvi puta na regati Sveti Duje nastupaju i ženske ekipe Oxforda i Cambridga, čija je utka ove godine s staze u Henley – u ove preseljena na stazu u London gdje se natječu i ekipe studenta.

Uz domaćina, Sveučilište u Splitu te goste iz Engleske, na regatnom će polju u Spinutu u subotu 9. svibnja vesla ukrstiti i brojne druge sveučilišne posade iz velikog broja Europskih zemalja, a svakako treba izdvojiti prvi nastup Sveučilišta Leiden iz Nizozemske koje se ponosi dugom i slavnom veslačkom tradicijom.

Osim sveučilišne regate, održat će se i utrka osmeraca splitskih fakulteta u kojoj će studenti Ekonomskog fakulteta braniti prošlogodišnje zlato, dok će se u nedjelju 10. svibnja na splitskoj Rivi održati i revijalni dio natjecanja u kojem će na megdan izaći veslačke legende Splita, Oxforda i Cambridga.

Organizatori nastavljaju i s partijem "Lighthouse disco", koji će se na Gatu Sv. Nikole (na Rivi pokraj Lučke kapetanije) održati u subotu navečer.