Ženski ragbi klub Nada slavi 10. rođendan

Prije točno deset godina 23.9. 2008. grupa entuzijasta  Ragbi kluba Nada  započela  je rad sa splitskim djevojkama. Nakon oglednih satova tijekom nastave TZK u splitskoj  ekonomskoj i zdravstvenoj školi na Starom placu formirana je grupa od tridesetak djevojaka koje su se organizirano počele baviti ragbijem.

Pod vodstvom prof. Ante Olujića i Tomislava  Burazina  splitske učenice vrlo brzo su savladale osnovne tehnike i vještine ove dinamične igre. Svojim marljivim radom, zalaganjem, upornošću te uskoro i zavidnim  sportskim rezultatima, postale su vrlo prepoznatljiv, popularan i simpatičan dio jednog od najuspješnijih splitskih klubova. Razbijajući predrasude o ragbiju kao surovom, grubom sportu rezerviranom samo za muške atlete, djevojke su svojim vještinama i gracioznim stilom pokazale svu ljepotu ovog dinamičnog i atraktivnog sporta.

Od 2009. splitske ragbijašice natječu se u okviru ženske regionalne lige a od 2013. Hrvatski ragbijaški savez započinje sa organizacijom nacionalnih natjecanja. Od te  2013. godine  kad su ragbijašice  Nade osvojile su prvo Prvenstvo  Hrvatske za žene,  splitske ragbijašice po uzoru na seniorske kolege postale su neprikosnovene  vladarice na nacionalnom i regionalnom nivou.

U želji da se ožive uspomene na početke ženskog ragbija u Splitu i obilježi 10 godina uspješnog  djelovanja ženske sekcije u subotu 22.rujna nakon prvenstvene utakmice Nada – Mladost splitski klub organizirao je „Touch rugby“ turnir  i zajedničko  druženje za sve djevojke koje su igrale ili igraju sada za Ragbi klub Nada .