Aktivisti prebojavali zabranjena obilježja

Aktivisti i aktivistkinje nezavisne liste "Drugo lice Splita" danas su prebojali grafite s kukastim i ustaškim obilježjima koji se nalaze po zgradama cijelog grada. Akciju su proveli u Tolstojevoj ulici gdje su naišli na kukasti križ te Vukovarskoj ulici na području Lokvi gdje su uočili ustaško obilježje.
- Ovim simboličnim činom željeli smo potaknuti Komunalno redarstvo Grada Splita da radi svoj posao za koji im građani plaćaju - rekao je nositelj liste Dragan Markovina.

Istaknuo je kako im je motiv bio ukazati na nedopuštene poruke govora mržnje koja potiču netoleranciju i predstavljaju Split u ružnom svjetlu.
- Potaknuti smo nepoznatim građankama i građanima koji su prije Split Pridea samoinicijativno uklanjali grafite mržnje sa splitskih ulica - rekao je Markovina.

Također je dodao da kad uđu u Gradsko vijeće da će vršiti pritisak da svi grafiti sličnog sadržaja budu odmah uklonjeni. Isto tako, naglasio je kako nisu protiv grafita i alternativnog izražavanja mladih jer je Split ionako poznat po svojim političkim i aktivistički porukama o kojima su pisane i knjige.
- Smatram da je važno ukloniti sva obilježja koja potiču na govor mržnje jer mladi koji se tek formiraju moraju znati i naučiti da su takve poruke nedopustive - rekla je Sani Šitić, najmlađa kandidatkinja liste.