Ažuriran raspored izdavanja propusnica - zahtjevi se šalju isključivo mailom

Tajnici gradskih kotara i mjesnih odbora, ovlašteni od Stožera civilne zaštite Grada Splita dosad su izdali 3.667 propusnica temeljem Odluke u zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, stanovnicima Splita koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupovine hrane i osnovnih potrepština. U proteklom razdoblju odbijen je 161 zahtjev koji nije imao valjan razlog za izdavanje propusnice.

Podsjećamo, Zahtjevi za propusnice podnose se isključivo mailom kako bi se izbjegao socijalni kontakt i spriječiti širenje zaraze koronavirusom. Molimo da prije podnošenja zahtjeva provjerite raspored po gradskim kotarima i mjesnim odborima za izdavanje propusnica, objavljen na mrežnim stranicama Grada Splita.

Svi zahtjevi od vitalnog značaja bit će odobreni! Molimo ne iskorištavajte ovu mjeru za situacije koje nisu hitne i nemaju životni značaj! Propusnica se policiji može pokazati ili isprintana ili u elektroničkom obliku, primjerice na mobitelu. Molimo sve građane da iznad svega, poštuju Odluke i upute Nacionalnog stožera civilne zaštite! Izlazite samo u važnim i hitnim situacijama.

Više informacija pogledajte OVDJE.