Baldasar: Zovu me nezaposleni u depresiji

Na e-mail adresu splitskog gradonačelnika Ive Baldasara stiglo je više od dvadeset mailova u kojima mu se nezaposleni Splićani žale da su jako nezadovoljni svojim statusom, pa i depresivni, i traže da ih zaposli u gradskoj upravi. Rekao je to na redovitoj konferenciji za novinare četvrtkom u Banovini, potvrđujući uspjeh akcije Splitskog portala nakon što je Baldasar zapošljavanje stranačke kolegice Vesne Perak Bone objasnio riječima da "teško podnosi" to što ne može naći posao nakon što je 13 godina radila u splitskom SDP-u kao tajnica.

Ona je, podsjetimo, nakon natječaja izabrana za administratoricu u u Službi za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje, no više od toga javnosti je zasmetalo gradonačelnikovo objašnjenje. Nakon objave o zaposlenju još jednog stranačkog kadra, naš portal je pozvao nezaposlene da se jave u ured gradonačelnika ako osjećaju iste tegobe kao Vesna Perak Bone.

Gradonačelnik je, inače, u četvrtak osjetio poriv da se - kako je rekao - našali na svoj račun zbog zapošljavanja, rekavši da bi se novom sistematizacijom moglo zaposliti u Banovini ne 600, nego 18.000 ljudi.

Naravno, mail koji smo naveli u našoj akciji i dalje je otvoren.