Besplatna IT konferencija po drugi put u Splitu

DUMP Udruga mladih programera i Profico pozivaju vas na besplatnu tehnološku konferenciju DUMP Days. Ne propustite priliku upoznati buduće poslodavce te aktualne tehnologije 5. i 6. svibnja na FESB-u!

Svjedoci smo svakodnevnog napretka IT-a, što možemo vidjeti i u sve većem broju tehnoloških tvrtki koje otvaraju svoje urede na području naše regije i sve većim mogućnostima studentima za zapošljavanje. U moru tvrtki, studentima nekada i nije lako pronaći pravo mjesto za sebe, a tom problemu doskaču DUMP Daysibesplatna IT konferencija koja će se održati na splitskom FESB-u prvog vikenda svibnja. Uspjeh prošlogodišnje konferencije ove je godine potaknuo DUMP Udrugu mladih programera da se udruži s poznatom splitskom IT tvrtkom Profico kako bi zajedno ostavili još veći trag u zajednici.

Daysi će ugostiti regionalne IT stručnjake koji će u više od 20 predavanja prikazati aktualne IT trendove. Neke od njih ćemo staviti i za isti stol kako bismo vidjeli koliko se slažu ili razilaze u razmišljanjima, a da se rasprava ipak ne bi previše zahuktala, pod kontrolom će je držati Dragan Petric, izvršni urednik magazina Bug. Predavanja su namijenjena svima bez obzira na predznanje, a neke od tema o kojima će se govoriti su utjecaj umjetne inteligencije na poslove budućnosti, razvoj turizma u IT doba te zašto inženjerima dobro ide digitalni marketing.

Ono što konferenciju čini posebnom je izravan doticaj s budućim poslodavcima koji će zainteresirane na svojim štandovima upoznati s načinom rada i zanimljivostima njihovih tvrtki. Provodit će se i razne nagradne igre s posebnim nagradama za one najvrednije kako bi cijeli događaj potakao posjetitelje na aktivnost. Bit će tu još ponekih iznenađenja, a dobre zabave i hrane neće nedostajati.

Organizacija ovakvog događaja ne bi bila moguća bez pomoći i podrške koje je DUMP dobio od velikog broja domaćih IT tvrtki. Među njima se ističe splitski Profico čiji se zaposlenici i sami trude zadržati splitske genijalce i pokazati im da budućnost u našem IT-u nije siva. Osim što se trude oko studenata, brinu se i za zajednicu, što najbolje pokazuje njihov aktualni projekt napravljen u suradnji sa Split parkingom - besplatna aplikacija koja rješava ogromni problem pronalaska parkinga u gradu pod Marjanom. Uz Profico, svoje mjesto su pronašle i poznate splitske i zagrebačke tvrtke Adriatic.hr, Five i Locastic, te još cijeli niz drugih željnih aktiviranja IT zajednice.

DUMP Udruga mladih programera je već dobro poznata u programerskim krugovima diljem Hrvatske, što po svojim mnogobrojnim ciklusima čiji su ciljevi upoznavanje s programiranjem i širenje entuzijazma među mladima i onima koji se tako osjećaju, a i po različitim projektima koje su radili kroz godine svog postojanja. Od samih početaka je ova udruga s dvadesetak članova svoj dom pronašla na FESB-u, gdje dan danas održavaju svoja predavanja i radionice.

Dođite na FESB 5. i 6. svibnja, upoznajte buduće poslodavce i saznajte što je sve aktualno u IT svijetu programom koji će oba dana trajati od jutra do večeri. Kako biste olakšali sebi i organizatorima, registracije za dobivanje akreditacije su dostupne na web stranici konferencije (days.dump.hr), kao i besplatno na samoj konferenciji. Više informacija o DUMP-u i konferenciji se, osim na webu, mogu pronaći i na Facebook stranici Udruge.