Couchsurferi se počeli okupljati i u Splitu

Ako sanjate o jutarnjoj kavi u Parizu, zalasku sunca u dalekim zemljama Južne Afrike ili ako pak želite Bikijadu u Radošiću zamjeniti onom u Pamploni, moramo vam reći da niste jedini. Želja za putovanjem oduvijek je potezala ljude za rukav, a oni bi se zaustavili s tom istom rukom u praznom džepu.

Ta situacija dogodila se i našim sugovornicima, koji su rješenje problema odlučili potražiti učlanjenjem u svjetski poznati internetski servis - Couchsurfing. Preko stranice koja se tijekom godina pretvorila u pravi mali pokret, njeni članovi nude besplatan smještaj diljem svijeta, a upoznavanje osoba raznih nacionalnosti i običaja nikada nije bilo jednostavnije.

Filip Rožić, Ana Rušić i Osib Cvjetanović trojac su koji je samoinicijativno odlučio promovirati ovu zanimljivu i korisnu stranicu i u Splitu. Prije mjesec dana pokrenuli su tjedne sastanke koji se petkom predvečer održavaju u splitskom klubu "Ghetto", a na kojima ugošćuju lokalne članove Couchsurfinga, kao i one koji se tog dana zateknu pod Marjanom.

Idejni začetnik eventa, 28-godišnji Filip Rožić ispričao nam je kako je sve počelo.
- Stanica Couchsurfing, odnosno njen forum, povezao je Osiba, Anu i mene koji se do tada nismo ni poznavali. Tamo je osvanula poruka člana koji se žalio na nedostatak kulturnih i zabavih sadržaja u Splitu, a nas troje odlučili smo ne sjediti prekriženih ruku. Odabrali smo fiksno vrijeme i mjesto gdje će putnici dolaziti i gdje ćemo mi svi moći razmjenjivati CS iskustva, ali i dojmove s običnih putovanja - rekao je Filip, dodavši da su Ana i Osib do sada ugostili preko 200 putnika sa svih strana svijeta, što ih svakako čini iznimkom u gradu koji danas broji oko 500 više/manje aktivnih članova te online zajednice.