Dan otvorenih vrata HPD Mosor

Ohrabrenim interesom i dobrim odazivom naših sugrađanki i sugrađana na prošlogodišnjem Danu otvorenih vrata, HPD Mosor je i ove godine u plan aktivnosti uvrstio jednu ovakvu manifestaciju.

Posjetite HPD Mosor na adresi Sinovčićeva 2 (iza Sv. Frane) u srijedu 16.09.2015. u vremenu od 16 do 22h gdje ćete od  volontera moći dobiti sve potrebne informacije vezane uz dobrobiti kretanja planinom, kako fizičke tako i psihičke, upoznati se s osnovama sigurnog kretanja planinskih predjelima, ali i s brojnim školama i tečajevima u organizaciji HPD Mosor. Tako primjerice za najmlađe ovog rujna organiziraju Malu planinarsku školu za djecu od 9 do 13 godina kao i Tečaj sportskog penjanja za djecu u dvorani na Mertojaku.  Za one nešto starije u utorak 29.09. počinje nova Mosorova opća planinarska škola na kojoj se već godinama zbog kvalitetnog rada traži mjesto više, a sredinom listopada započinje još jedna Škola sportskog penjanja. Tijekom zimskih mjeseci organizira se Visokogorski tečaj, a na proljeće Alpinistička škola.

Posjetite Mosoraše ove srijede, upoznajte se s osnovama orijentacije u prirodi, na velikom platnu pogledajte fotografije nastale na brojnim društvenim izletima i pohodima, naučite vezati neke od temeljnih planinarskih čvorova i njihovim primjenama, razgledajte planinarsku opremu i informirajte se kako je ispravno odabrati, pogledajte izložbu fotografija „Planine Dalmacije”, prelistajte planinarsku literaturu te s početkom u 20:30h poslušajte i pogledajte predavanje o usponu na najviši alpski vrh Mont Blanc  planinara i svjetskog putnika Pere Gabelića.