Ex Oriente Film od 26. lipnja u Zlatnim vratima

I ove će se godine od 26.6. do 1.7.2017. u Zlatnim vratima u Splitu po drugi put održati radionica Ex Oriente Film posvećena razvoju dokumentarnih filmova.
Radionicu organizira europski institut za dokumentarni film IDF u suradnji s produkcijskom kućom Hulahop i Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra.
Radionicu vode glavni mentori i renomirani dokumentaristi Iika Vehkalahti, Mikael Opstrup, Filip Remunda te Ivana Pauerova Miloševičova, a pridružit će im se i niz nagrađivanih poznatih imena europske dokumentaristike koji će polaznike savjetovati kako da što kvalitetnije pripreme, snime i distribuiraju svoje dokumentarne filmove.

Ex Oriente u Splitu ima i program otvoren za javnost i filmske djelatnike koji se sastoji od predavanja, masterclassova i besplatnih filmskih projekcija.
Prikazat će se filmovi Sreća Thomasa Balmèsa, Houstone, imamo problem! Žige Virca te Homo Sapiens Nikolausa Geyrhaltera, a na svakoj će projekciji sudjelovati i njihovi nagrađivani autori.

U četiri će dana otvorena programa biti održani i masterclassovi i predavanja spomenutih redatelja te istaknutih europskih producenata i dokumentarista kao što su Jan Gogola ml., Siniša Juričić i Simone Baumann.

Sva će predavanja biti održana na engleskom jeziku, a filmovi prikazani s engleskim titlovima. Sve informacije možete pronaći na Hulahopovoj web stranici i facebook eventu.
Ulaz je slobodan.