FESB cijelog tjedna slavi 55. obljetnicu

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje obilježava svoju 55. obljetnicu, te će se kroz čitavi tjedan odvijati niz događanja namijenjenih zainteresiranoj javnosti, a posebice bivšim, sadašnjim i budućim studentima Fakulteta.

Tjedan od ponedjeljka 25. do nedjelje 31. svibnja na najstarijem splitskom fakultetu će biti prepun raznih događanja, od dobrovoljnog davanja krvi, pa do uručenja prve "nagrade Hrvoje Dujmić".

Pa krenimo redom.

Prezentacija studijskih smjerova i izbornih predmeta za studente će se odvijati u prostorima fakulteta, sve do srijede.

U srijedu će u 12 sati mogućnosti zapošljavanja predstaviti tvrtke koje tradicionalno zapošljavaju završene studente FESB-a, (AD Plastik, Manas, Špica, Sintaksa te HR Cloud), te će doktorandi i poslijedoktorandi prezentirati svoja znanstvena postignuća.
U četvrtak na programu je Tematski dan „Znanstveni projekti i međunarodna suradnja“ na kojem će se predstaviti domaći i europski projekti (HrZZ, FP7, COST, Obzor) koji se odvijaju na FESB-u uz predstavljanje programa Obzor 2020 s primjerima iz prakse.

U petak 29. svibnja u 11 sati će se održati Svečana sjednica, na kojoj će biti prezentirana postignuća Fakulteta u protekloj godini i dodijeliti će se prva nagrada „Hrvoje Dujmić“, kojom se odaje priznanje studentima i djelatnicima FESB-a koji su svojim djelima od opće društvene koristi inspirirali druge, pokazali iznimnu ljudskost ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima. Nagrada se uspostavlja u spomen na prerano preminulog profesora FESB-a Hrvoja Dujmića, dugogodišnjeg člana Hrvatske gorske službe spašavanja, alpinista, speleologa, voditelja i sudionika brojnih ekspedicija i akcija spašavanja.

Na sportskim terenima FESB-a će se u poslijepodnevnim satima odigrati nogometne utakmice između studenata i njihovih profesora.
Vikend je rezerviran za DUMP-ovce, jer će se u subotu i nedjelju od 16 do 20 sati održati se Dani Udruge DUMP (DUMP Days) s brojnim zanimljivim predavanjima.