Informatičari: Poslovi se sklapaju i na šanku!

Sinoć je u ugodno popunjenom Svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Splitu održan 12. po redu CISEx Friday, drugi u Splitu. Program CISEx-a, udruge namijenjene svim onim pojedincima i tvrtkama koje imaju volju svoje softverske platforme izvoziti van Hrvatske, ovaj put je svoja predavanja okrenuo upravo studentima, koji su mogli doznati više o tome što je to CISEx, kako se i oni mogu uključiti svojim radom, kako im može koristiti i što očekivati od priključenja CISEx-u. Također smo dobili niz zanimljivih predavanja mahom mladih govornika, koji iza sebe imaju tvrtke, udruge i evente s vrlo uspješnom pozadinom.

Predavačima se pridružio i profesor Ivica Puljak sa zanimljivim predavanjemu "Što se može napraviti iz Splita - primjer potrage za Higgsovim bozonom u CERN-u", približavajući prisutnima posve pojednostavljenim nasupom što predstavlja Higgsov bozon i kako se radi na njegovom pronalasku.

Iz ranovečernjih predavanja, koji su se pretvorili u kasnovečernju ugodnu zabavu u caffe baru Funky, prisutni, mahom studenti s Ekonomskog fakulteta i s FESB-a, su mogli saznati puno onoga što jednog dana, upravo u njihovoj bliskoj budućnosti, može učiniti razliku između dobrog i lošeg poslovanja te kako s dobrom idejom bez prevelikog troška postići zadovoljavajuć uspjeh i osigurati sebi posao. Također, velik broj govornika upravo je šank istaknuo kao mjesto presudno za sklapanje brojnih poslova, u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

Članovi CISEx-a, tvrtka Locastic, te Udruga studenata informatičkog menadžmenta Sveučilišta u Splitu (IMEF Split) kao organizatori ovog događaja, obećavaju povratak CISEx-a u Split uz nove teme i misije prvenstveno namijenjene mladim ljudima pred lansiranjem u stvarni život.