Iskrilo u sučeljavanju Opare, Keruma, Puljak i Batarelo

Pod iskusnom voditeljskom palicom Mislava Bage, danas su se uživo na portalu DNEVNIK.hr sučelili ključni kandidati za gradonačelnika Splita.

Nakon Rijeke i Osijeka, na Novoj TV danas su se pod voditeljskom palicom Mislava Bage sučelili kandidati za gradonačelnika Splita: HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara, HGS-ov kandidat Željko Kerum, Marijana Puljak, kandidatkinja Pametnog i Aida Batarelo, kandidatkinja SDP-a i HNS-a. Kandidati su komentirali različite gospodarske i društvene probleme s kojima se Split susreće, a dotaknuli su se i nekih gorućih pitanja. 

Tako je vruća tema sučeljavanja bila sanacija odlagališta Karepovac koje je Splićanima već dugo bolna točka. Dok Kerum tvrdi kako rad odlagališta nije dozvolila Vlada zbog financijskih interesa, ostali kandidati prozivaju upravo njega. „Sredstva od 80 milijuna kuna nisu potrošena za Karepovac nego za Zapadnu obalu i interese gospodina Keruma. To je eko bomba koja ugrožava cijeli grad. “, tvrdi Puljak. „Pustili ste ljude da umiru od sumporovodika“, optužuje ga Opara. 

Kandidati su se dotaknuli i Spaladium Arene. Opara tvrdi da se problem, koji Baldasar i Kerum nisu uspjeli riješiti u posljednjih osam godina, treba podignuti na razinu dogovora države i grada, a Puljak ističe kako u njemu trebaju sudjelovati i banke. „Grad bi se trebao žaliti na arbitražnu presudu i pokušati sebe staviti u povoljniji položaj“, tvrdi Batarelo.

Uz aktualne teme, kandidati su pojasnili i na temelju čega će birati svoje najbliže suradnike. „S obzirom na to da nemam puno rodbine ta je stvar riješena, kriterij će biti izvrsnost, zamjenike sam već imenovala“, rekla je Batarelo. Uz to, istaknuli su i koje su to osobine koje posjeduju, a koje su potrebne za poziciju gradonačelnika. 

U završnom obraćanju Batarelo je obećala da će Split učiniti gradom znanja, sporta i kulture, Kerum je kao svoje prioritete istaknuo vrtiće i škole, a Opara promjenu koja je odmak od dva prethodna propala mandata. Puljak je Splićanima obećala pokazati da vlast može biti drugačija i pozvala ih izlaskom na izbore pokažu dišpet. 

Cijelo sučeljavanje dostupno je na poveznici http://bit.ly/SuceljavanjeSplit.