Ivica Puljak otkriva zašto nam budućnost može biti apsolutno fantastična

U utorak, 17. ožujka s početkom u 18 sati, održat će se drugo izdanje "Znanstvenog kutka" u Klubu mladih Split (Ruđera Boškovića 20/II). Nakon što su prošlog mjeseca splitski liječnici i znanstvenici približili temu dokaza u medicini, ovog puta predavanje će održati prof.dr.sc. Ivica Puljak, koji će govoriti o  istraživanjima koja se bave pitanjima nastanka, strukture, evolucije i budućnosti svemira.

- Fizika elementarnih čestica i astročestična fizika dijelovi su moderne znanosti koji se bave istraživanjima na ekstremno malim i ekstremno velikim dimenzijama. Ili, gledano na drugačiji način, ova istraživanja bave se pitanjima nastanka, strukture, evolucije i budućnosti svemira. U okviru predavanja razgovarat ćemo o nekim od najnovijih rezultata u ovim područjima znanosti, kao i budućim projektima, koji izgledaju kao neka vrsta znanstvene fantastike.

Budućnost znanstvenih istraživanja, kao uostalom i budućnost našeg društva, svima će nam pružiti jako puno mogućnosti. Jedini način da ih iskoristimo su stručnost i znanje. A onda će budućnost za sve nas biti apsolutno fantastična - objašnjava profesor Puljak.