Još 10 dana za prijedloge za nagrade grada

Iz Kabineta gradonačelnika Splita upozorili su u utorak da je ostalo još samo deset dana za podnošenje prijedloga za nagrade za životno djelo, te godišnje skupne i pojedinačne nagrade grada Splita za 2013. Natječaj je objavljen 15. siječnja, a popis prijedloga zaključuje se 15. veljačee.

Ove godine je predviđeno dda se na svečanoj sjednici 6. svibnja, dan prije blagdana Svetog Dujma i Dana grada, dodijeli pet nagrada za životno djelo, te po isto toliko osobnih i skupnih najvećih gradskih priznanja, "za naročite uspjehe postignute u  svim područjima gospodarskog i društvenog života od značaja za grad Split". Osim gradskih vijećnika, radnih tijela Gradskog vijeća i gradonačelnika, predlagatelji mogu biti trgovačka društva, ustanove, komore i druge pravne osobe, te tijela mjesne samouprave, udruge građana i građani.

Jedini kojima se nagrade ne mogu dodijeliti su državni, županijski i gradski dužnosnici za vrijeme trajanja njihova mandata, a mogu se dodijeliti kandidatu "koji u gradu živi ili je svojim životom i radom vezan uz Split te pridonosi njegovu napretku i ugledu".