Klub mladih Split donirao COO Juraj Bonači s preko 12.000 kn!

Nakon što je ovoga ljeta održana druga marjanska humanitarna biciklijada te aukcija fotografija mladih splitskih autora Fotokluba Split, sav prikupljeni iznos jučer su članovi Kluba mladih Split simbolično i predali  Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.

 

U veselom druženju sa štićenicima Centra, KMS-ovci su se još jednom uvjerili da su prikupljene donacije otišle u prave ruke, čime su pomogli prikupljanju financijskih sredstava za uređenje senzorne sobe. Pitate se što je to „senzorna soba“?

Ona se uglavnom koristi za djecu s poremećajem senzorne integracije ili poremećajem iz spektra autizma. Radi se primarno o prostoru koji smiruje i kod osoba stvara osjećaj sigurnosti, ali se jednako koriste i u svrhu poticanja učenja i socijalne interakcije te smanjivanja nepoželjnih ponašanja što dovodi do konačnog cilja senzorne sobe – poboljšanja kvalitete života osobel

Senzorna soba omogućuje osobama koje zbog teškoća u senzornom funkcioniranju ne mogu slobodno istraživati svijet, da u sigurnom i zaštićenom okruženju uče i stječu nova iskustva.

  • Ovo je samo jedna u nizu naših akcija i projekata, a ukoliko još netko želi ili ima ideju kako da ova senzorna soba postane zaista nešto što štićenici Centra mogu vidjeti, opipati i osjetiti, neka se javi Klubu mladih Split. Organizirati ćemo ponovo nešto – poručuju KMS-ovci.

Za kraj Klub mladih se zahvalio svima koji su dali i najmanji doprinos u ovom projektu;

  • Hvala od srca svima koji su na bilo koji način pomogli naš projekt i unili barem malo svjetla u živote ovih mladih ljudi i djece... #budipromjena kakvu želiš vidit u Splitu - to je ono što mi živimo! Pridružite nam se i vi! ;)