Klub mladih Split poziva: priključi se i ti najvećem volonterskom projektu u Hrvatskoj

Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj. Milijuni ljudi u 157 zemalja ujedinit će se u najvećoj civilnoj akciji u povijesti čovječanstva kako bi očistili našu planetu. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

Plan je očistiti korito i obale rijeke Žrnovnice od Izletišta Antoničin (Benzona) mlin do ušća rijeke u Strožancu. Cilj akcije je okupiti volontere i ljubitelje prirode koji će na lokalnoj razini pokazati brigu i ljubav prema našem najvažnijem resursu - PRIRODI!

Iz tog razloga, Klub mladih Split poziva sve zainteresirane da budu dio najvećeg ekološkog volonterskog projekta u Hrvatskoj, na jednodnevnu akciju čišćenja koja će se odviti 14. rujna 2019. godine. Okupljanje je u 9 sati na izletištu Antoničin mlin, a kraj akcije i besplatan ručak za sve sudionike biti će organiziran u prostorijama DVD-a Žrnovnica u 14 sati.

Udruga Žrvanj, glavni organizator ove akcije, ove godine je u suradnji s OŠ Žrnovnica - eko školom, Klubom mladih Split, gradskom komunalnom tvrtkom Čistoća d.o.o., TZ Općine Podstrana, ali i brojnim volonterima iz raznih društava.

U projektu također sudjeluju i DVD Žrnovnica, Javna vatrogasna postrojba Grada Splita, HGSS Stanica Split, ronilački klubovi, Planinarsko društvo Perun iz Podstrane, Planinarski klub Gojzerice iz Splita, portal Dalmacija Danas, štićenici Centra za beskućnike i Udruga Most iz Splita, Kajak klub Delta, volonteri s kanuima na rijeci iz agencije Magic World Adventure, brojni mještani i prijatelji Žrnovnice.

Osvijesti se i priključi ovoj akciji, #BudiPromjena!